Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij agendaitem: 'Altenahove wandelt'
21jul 2014

Activiteit in Woudrichem: Altenahove wandelt

Iedere maandag, van maandag 21 juli 2014 tot en met woensdag 31 december 2104, van 10:15 tot 12:00 uur.

ALMKERK - De wandeling is voor cliënten die in Altenahove wonen, maar ook mensen die nog zelfstandig thuis wonen zijn van harte welkom. Wanneer zij het prettig vinden om te wandelen en graag in contact komen met andere mensen, zijn ze meer dan welkom om mee te wandelen.’
Er wordt elke maandag gewandeld tussen 10.15 en 12.00 uur. Dit is inclusief afsluitend een kopje koffie of thee in de ontmoetingsruimte van Altenahove. De wandelingen zijn ongeveer 3 kilometer.

Geen vanzelfsprekendheid
Bewegen is gezond voor iedereen. Maar voor mensen die wat ouder zijn is bewegen niet altijd een vanzelfsprekendheid meer. Mensen zijn minder vaak lid van een sportvereniging, kunnen het lichamelijk niet meer aan of zijn afhankelijk van familieleden. Uit de Gezondheidsmonitor GGD West-Brabant (Ouderenmonitor 65+) blijkt dat er een grote groep ouderen te weinig beweging krijgt en graag in contact komt met anderen. Met het project ‘Ga wandelen’ hopen de partijen deze problematiek aan te kunnen pakken. Het project past goed bij de visie van verpleeghuis Altenahove, om cliënten zoveel mogelijk regie over hun eigen leven te geven en zoveel mogelijk deel te laten nemen aan de maatschappij.

Lees ook het artikel op Woudrichem.net

Contactinformatie:
Locatie: Almkerk
Organisator: Zorginstelling Altenahove


Deel dit bericht met je vrienden!