Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij agendaitem: 'Pleintjes Basketball-evenement'
02jul 2011

Activiteit in Woudrichem: Pleintjes Basketball-evenement

Zaterdag 2 juli 2011, van 10:00 uur tot 18:00 uur.

WOUDRICHEM - Pleintjesbasketball-evenement weer terug in Woudrichem!
 
Basketball Club Waldric is trots te kunnen melden dat het spectaculaire pleintjesbasketball na een afwezigheid van vijf jaar weer terug is op ’t Rond in Woudrichem. Op die locatie heeft in 2006 en de jaren daarvoor, steeds een jaarlijks pleintjesbasketball-evenement plaatsgevonden, dat zich kenmerkte door de grote aantallen nationale en internationale deelnemers. De deelnemers en de vele bezoekers waardeerden het Woudrichemse toernooi altijd om de mooie locatie en de sportieve en bovendien gezellige sfeer.
Woudrichem maakt dit jaar dus voor het eerst weer deel uit van de landelijke Streetball Masters Tour, en schaart zich daarmee tussen steden als Tilburg, Amsterdam, Zwolle, Utrecht, Heerenveen, Almelo en Den Haag.
 
Het evenement zal plaatsvinden op zaterdag 2 juli 2011 en ’t Rond in Woudrichem zal dan geheel in het teken staan van Streetball Masters, de populaire pleintjesbasketballtour van de Nederlandse Basketball Bond. Die dag wordt op ’t Rond in Woudrichem een van de negen voorronden van deze tour georganiseerd. De organisatie is in handen van Basketball Club Waldric uit Woudrichem in samenwerking met Basketball Unites, de breedtesportafdeling van de N.B.B., die zoveel mogelijk mensen wil laten basketballen en daarvoor nieuwe vormen van basketball ontwikkelt. Streetball is een hippe, flitsende basketballvorm die helemaal past bij de belevingswereld van de hedendaagse jeugd.
 
Bij Streetball wordt buiten, dus in de open lucht, 3-tegen-3 gespeeld op één basket en wordt de basketballsport uit de traditionele vier muren van de sporthal gehaald. Streetball Masters is een tour langs acht steden in Nederland, waarbij behalve een 3-tegen-3 toernooi in verschillende categorieën ook diverse ‘contests’, zoals een 3 Point Contest en een Dunk Contest, worden gehouden. En dat allemaal op de klanken van hippe DJ’s, waardoor het evenement een gezellige, eigentijdse sfeer heeft. Het volledige programma zal binnenkort bekend gemaakt worden.
 
De Streetball Masters Tour, die in vernieuwde vorm in 2009 startte met één landelijke finale, groeit zo snel dat inmiddels op negen plekken een voorronde wordt gehouden. Daar kunnen de deelnemende teams zich plaatsen voor de finale op zondag 7 augustus in Den Haag, waar wordt gestreden om de titel ‘Nederlands Kampioen Streetball 2011’. Er zijn mooie prijzen te winnen, zoals een reis naar Moskou voor het winnende mannen 23+ team. Dat team zal ons land later dit jaar in Rusland vertegenwoordigen bij het officieuze WK Streetball.
 
Behalve dus in Woudrichem op 2 juli 2011, wordt de Streetball Masters Tour dit jaar ook georganiseerd in Tilburg (14 mei), Amsterdam (29 mei), Zwolle (11 juni), Utrecht (19 juni), Heerenveen (25 juni), Almelo (23 juli) en Den Haag (6 augustus). In Den Haag wordt een dag later ook de finale gehouden.

Contactinformatie:
Locatie: Woudrichem
Organisator: Basketballclub Waldric
Website:http://www.waldric.nl / www.streetballmasters.nl


Deel dit bericht met je vrienden!