Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Team Buitenbeentjes maakt zich klaar voor Roparun 2017'
16mei

Team Buitenbeentjes maakt zich klaar voor Roparun 2017

ANDEL - Het Andelse team van De Buitenbeetjes bereidt zich weer voor op Roparun editie 2017 met als startplaats Hamburg. De route Hamburg – Rotterdam telt 564 kilometer. De Andelse ploeg loopt sinds 2013 tussen de twee havensteden. In 2017 wordt de 26e Roparun gehouden. Dat gebeurt op 3 juni.

"Begin september telde we nog maar vijf leden. In 2016 gaven veel leden aan te stoppen. Het was even heel spannend of we dit jaar voldoende deelnemers zouden kunnen werven. Maar eigenlijk wisten we in november al dat het goed zou komen", vertelt Ben Hermeler. Hij gaat voor de twaalfde keer mee als hardloper.

Vanuit de regio doen dit jaar mee Ron Kant (Dussen), Bas Smits (Hank ) en Arjens van der Nat (Giessen) als lopers. Als fietser is dat Hans Domenie (Hank), chauffeur René den Ouden (Dussen), masseur Simone Bruys (Dussen ) en verzorger basiskamp Marius Kraaij (Almkerk). De overige 18 teamleden komen van buiten de streek, tot Leeuwarden aan toe.

Tijdens de estafette wordt hardgelopen, waarbij twee teams elkaar om de 70 kilomter afwisselen. Een team bestaat uit vier lopers. Ze geven elkaar om de anderhalve kilometer het stokje over. Voor en achter de hardloper rijdt een fietser. De voorste houdt de route bij. Dan is er per team nog een busje met chauffeur en navigator. Een masseur verzorgt, indien nodig, de hardlopers, die rust hebben en dus ook in het busje zitten.
Het team dat rust  heeft, verblijft op een zogenaamd basiskamp. Hier staan vijf personen klaar om er voor te zorgen dat het team snel kan douchen, eten en kan gaan slapen. Het is inpakken, uitpakken en weer verdergaan.

Acties
Gedurende het jaar zetten De Buitenbeentjes meerdere acties op touw. Zo stond het einde van 2016 in het teken van een chocoladeletteractie, drie kerstkransenavonden en werd gecollecteerd bij tuincentrum Avri in Oosteind. In januari en februari verzorgde één van de teamleden reanimatiecursussen. Tijdens de open dag werden koeken verkocht. 

Deze maand staan er nog collectes bij de Veense en Aalburgse Emté op het programma. In juni rennen de eersteklassers van Prinsentuin een mini-Roparun. Eind juni volgt nog een wijnproeverij.

Sponsoring
"We zijn ook supertrots op de vele bedrijven die ons sponseren", vindt  Buitenbeentje Marius Kraaij. "Vanaf 50 euro ben je sponsor van ons. Wij zorgen ervoor dat het logo op Facebook en op onze website schittert". Naast bedrijvensponsoring is inmiddels ook de actie: 'Word vrienden van De Buitenbeentjes' gestart. Bij een gift vanaf 10 euro komt uw naam op Facebook en op de website (www.debuitenbeentjes.nl) te staan. Het rekeningnummeris NL75 INGB0004727808 t.n.v De Buitenbeentjes.

Gratis sponsoren kan ook bij het doen van online aankopen. Ga naar deze website en doe uw aankoop bij de webshop. De webshop maakt vervolgens een gift over, zonder dat het u iets kost.

Vorig jaar haalde alle teams 5,5 miljoen euro op. Het aandeel van de Andelnaren daarin was 12.500 euro.

Voor meer info mail naar: info@debuitenbeentjes.nl

(Archieffoto Buitenbeentjes)

Zie ook:
Buitenbeentjes klaar voor Roparun (ma, 9 mei 2016)
Andelse Buitenbeentjes bereiden zich voor op 25e Roparun (ma, 22 feb 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!