Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Esra Kostense naar Districtskampioenschap turnen'
07mei

Esra Kostense naar Districtskampioenschap turnen

RIJSWIJK - De trainsters van Esra Kostense wisten dat ze hoge ogen kon gooien op het regiokampioenschap divisie 4 en 5 in Amersfoort, nadat ze de twee voorwedstrijden met vlag en wimpel had afgerond. En dat lukte. Esra gaat naar het districtskampioenschap.

Esra startte met een mooi uitgevoerde vloeroefening met o.a. de nieuwe elementen wisselspagaat en streksalto achterover. Dit leverde een hogere moeilijkheidscore op. Ze behaalde op vloer de 6e score  met 11,600 punten. Hierna volgde de sprong, waar ze zich ze als een van de weinige, kon onderscheiden met een moeilijkere sprong. De half in, half uit over de pegasus leek wat ondergewaardeerd. Ook hier behaalde ze de zesde score. 

Toch stond Esra na deze toestellen aan de top van de 36 meisjes die deelnamen aan het regiokampioenschap. Op brug gooide zij hoge ogen door netjes door te turnen. Met 11,950  behaalde zij de tweede score op dit toestel. De zenuwen leken toegenomen toen het laatste onderdeel, de evenwichtsbalk, aan de beurt was. Er werd gekozen voor een moeilijke opsprong met veel waarde, die Esra goed uitvoerde. Helaas was zij de balk niet de baas met de radslag en ging zij er hiermee af. Ook de sprongenserie was nog wat voorzichtig uitgevoerd. Esra eindigde, op 0,2 van het podium, op plaats 6. De beste 18 turnsters mogen doorstromen naar het Districtskampioenschap.Deel dit bericht met je vrienden!