vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Waldric VU16 vecht zich naar een overwinning

31 januari 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Zaterdag (28-1) ontving VU16 van Waldric het team van Agathos uit Geertruidenberg. In de vorige competitiehelft was dit team al onze tegenstander geweest en hadden de Woerkummers - zij het soms met moeite - steeds kunnen winnen.

Agathos speelde dit keer de hele wedstrijd een zoneverdediging, waarbij ze de grootste speelster in het midden posteerden. En dat kostte Waldric veel moeite. 'Omdat we niet echt over schutters beschikken, proberen we de scores toch inside te pakken, maar na een aantal blocks werd de animo om dat zo te doen al snel minder. Neem daarbij dat we echt heel slap verdedigden en nauwelijks rebounden en Agathos begon al snel bij ons weg te lopen. Ze kregen meerdere kansen om een score af te ronden en uiteindelijk gaat de bal er dan wel een keer in.'

Teamprestatie

Bij rust hadden de Woerkummers een flinke achterstand, tegen de verwachting in: 6-22.
In de rust werd de tactiek veranderd. En dat wierp z'n vruchten af. Waldric verdedigde nu fel en samen, bij balbezit werd sneller omgeschakeld zodat uit de fastbreak gescoord kon worden.
Langzaamaan liep Waldric in en na het 3e kwart was de stand 18-30. In de 4e minuut van het 4e kwart kwamen de Woerkummers langszij: 32 - 32 en kon aan een overwinning gedacht worden. 'Met een mooie driepunter schoot Jaida ons in de achtste minuut naar 39 - 37, Agathos maakte via de vrije worplijn weer gelijk en in de laatste minuut gooide Quinty alsnog de winnende score binnen: 41-39! Een prestatie om trots op te zijn en als team hebben we het met elkaar gedaan. Dankzij het harde werken van de één kan de ander scoren en dat is een mooie teamprestatie.' (Waldric)