donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Bestuur VV Woudrichem snapt de onrust: 'Nog niet trainen op kunstgras'

7 oktober 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Op dit moment is er veel aandacht in de media over de gezondheidsrisico’s van kunstgrasvelden. Het bestuur van vv Woudrichem  begrijpt de onrust die is ontstaan naar aanleiding van de uitzending van Zembla over de veiligheid van het sporten op kunstgrasvelden. De discussie gaat voorla om de rubber infill die gebruikt wordt. De GGD volgt hierin het advies van het RIVM.

Op basis van de bestudeerde informatie verwacht het RIVM niet dat de toepassing van rubbergranulaat op kunstgras leidt tot risico’s voor de gezondheid. Er is nu geen reden om te stoppen met sporten op deze velden, aldus het bestuur van de Woerkumse voetbalclub. Iets dat overigens ook door gemeente Woudrichem gemeld wordt.

Men verwijst op haar website naar onderstaande nummers en websites: 'Heeft u vragen over kunstgrasvelden, rubberen korrels en gezondheid, kijk dan op www.ggdwestbrabant.nl/nieuws. Voor specifieke gezondheidsvragen kunt u bellen met de GGD, afdeling Gezondheid, Milieu & Veiligheid, op werkdagen van 8.30 – 17.00 uur, telefoonnummer 0900 – 3 686868.'

Overigens wordt het nieuwe kunstgrasveld bij v.v. Woudrichem tot nader order alleen voor wedstrijden gebruikt. Er wordt nog niet op getraind.

Informatie
Op de website van het RIVM - Bekijk de veelgestelde vragen over rubbergranulaat - Vragen van Zembla aan het RIVM - Op de website van de KNVB; www.knvb.nl

Minister Edith Schippers (Sport) heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vandaag opdracht gegeven om opnieuw te onderzoeken of de rubberkorrels op kunstgrasvelden schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Nog voor het einde van dit jaar moet het onderzoek klaar zijn.

Kozakken Boys
Ook bij Kozakken Boys reageerde het bestuur op de ontstane situatie - KLIK hier

Zie ook:

Lees meer over:

Voetbal sport kunstgras
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.