vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

ACKC pakt 'fris' de eerste punten

26 januari 2016 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Afgelopen weekend was het voor ACKC erop of eronder. Het ACKC/Jeugdsportfondsteam is na acht van de veertien wedstrijden nog zonder punten, maar kan bij een overwinning nog steeds hoop koesteren om het komende seizoen weer uit te mogen komen in de tweede klasse.

Er zijn twee ploegen (ADO en Stormvogels) met 4 punten en er zullen aan het eind van de rit twee ploegen degraderen. Beide teams komen nog bij ACKC op bezoek. Vooralsnog geen gemakkelijke opdracht, maar de strijd opgeven is er bij het team van Dik van Houwelingen niet bij.

Deze zaterdag was ADO (’s-Gravendeel) de tegenstander waar ACKC zich in vast moest bijten om de twee punten in eigen huis te houden. In de uitwedstrijd werd nipt met 12-11 verloren. Coach Van Houwelingen heeft Marnix Kammer voor de komende wedstrijden weer naar het eerste team gehaald, dit ten koste van Rik Millenaar. Verder werden geen veranderingen in de ploeg aangebracht.

Concentratie
In de beginfase was het ACKC dat de wedstrijd maakte en had binnen tien minuten al een 4-1 voorsprong opgebouwd door twee keer Kant en Van de Water; het spel was fris en sprankelend te noemen. De gasten hadden het heel moeilijk en kwamen nauwelijks toe aan een goede aanval ,terwijl ACKC de ene na de andere oogstrelende actie op de vloer toverde. Ook de concentratie bleef ,ondanks dat de voorsprong steeds groter werd. Marnix Kammer was onder de korf oppermachtig en aan de andere zijde was Stef Mommers de rots in de branding. De ruststand werd uiteindelijk 11-2 en in principe was de buit al binnen na dertig minuten.

Er was alleen maar lof in de kleedkamer tijdens de rust voor het hele team dat conditioneel in zeer goede vorm steekt, en in een hoog tempo de wedstrijd dicteerde. Dit is het resultaat van meer aandacht voor de conditietrainingen, wel wilde coach Van Houwelingen dat er in de 2e helft wat gas werd teruggenomen want we moeten dit wel vol kunnen houden tot het einde van de wedstrijd.

Gretig
De tweede helft begon weer zoals de eerste eindigde, een gretig ACKC kon heel gemakkelijk nog verder uitlopen. Er werd weinig weggegeven, dat was vooral een verdienste van het kort verdedigen wat ACKC goed verzorgde. Halverwege was duidelijk bij een 17-3 stand dat de winst binnen was en kon het ACKC/Jeugd sportfondsteam zijn doelsaldo nog wat bijspijkeren. De gasten daarentegen konden uiteindelijk nog totaal tot 7 doelpunten komen, waarvan vier maal vanaf de stip werd gescoord. (ACKC - Arie de hartog)