donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Eindelijk weer een overwinning voor GRC14

9 november 2015 (door WoudrichemNet)

GIESSEN/RIJSWIJK  - Een goed spelend GRC 14 heeft deze middag een ruime overwinning behaald tegen laagvlieger de Zwerver uit Kinderdijk. Vooral voor rust speelde GRC uitstekend. Tot twee keer werd een achterstand te niet gedaan en uiteindelijk werd de rust gehaald met een 3-2 voorsprong.

De eerste kansen waren er voor GRC14. In de zevende minuut werd een inzet van Henri Versteeg tot corner verwerkt en nauwelijks één minuut schoot Michael v d Oever op aangeven van Pascal Smits voor open doel naast. Weer een minuut later profiteerde Dave Burggraeve van een miskleun van Dennis Mijdam en bracht de 0-1 op het bord.

GRC leek niet onder de indruk van deze vroege tegen treffer en zocht direct weer de aanval. Zo kon Pascal net niet bij de bal uit een voorzet van rechts. Maar naar ruim een kwartier kwam dan toch de dik verdiende gelijkmaker toen Ricky Vroon een prachtige vrije trap in de touwen joeg 1-1. Het regende kansen voor GRC om op voorsprong te komen. Eerst werd een voorzet van Wesley v d Oever door Pascal Smits gemist en verdween een vrije trap van Wesley v d Oever net over de lat en redde keeper Jordi Lingen een schot van Michael v d Oever uit een voorzet van Lars Verwijst.

Aanval
Na een half viel het doelpunt geheel tegen de verhouding in aan de andere kant toen Jort van Meerkerk een vrije trap snoeihard in de linker beneden hoek schoot 1-2. Maar opnieuw duurde het niet lang alvorens GRC weer op gelijke voet kwam. Opnieuw mocht Ricky Vroon achter da bal gaan staan voor een vrije trap die door Michael v d Oever in het doel werd gewerkt 2-2. GRC bleef de aanval zoeken en dit resulteerde in nog meer kansen. Eerst kopte Michael v d Oever naast en schoot Maba voorlangs. Maar met nog een minuut te spelen kwam dan toch de verdiende voorsprong toen Maba de bal in de korte hoek schoot 3-2.
Na rust eigenlijk het zelfde spelbeeld met een aanvallend GRC. Zo was er eerst een droomkans voor Maba op aangeven van Pascal Smits, maar zijn schot ging over het doel van de Zwerver en een schot van Ricky Vroon verdween in de handen van doelman Jordi Lingen.

Als GRC de kansen had benut was een stand met dubbele cijfers helemaal niet raar geweest. Zo verdween een kopbal van Henri Versteeg uit een vrije trap van Michael v d Oever nog via de handen van de keeper over het doel en kopte Pascal Smits uit een corner naast. Maar met nog een kwartier te spelen viel dan eindelijk het verlossende doelpunt toen Michael v d Oever uit een uitstekende aan val via Lars Verwijst en Henri Versteeg de 4-2 kon scoren.Hierna kreeg GRC nog een drietal grote kansen om de tegenstander te vernederen. Eerst schoot Michael v d Oever een corner op de paal en schoot diezelfde v d Oever op aangeven van Maarten Lievaart hoog over. Vlak voor het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Wattel uit Serooskerke was het Maarten Lievaart die zijn eerste doelpunt, sinds zijn terugkeer van Herovina, kon scoren voor GRC 5-2.

Aansluiting
Door dit resultaat en de gelijke spelen van zowel Altena als Almkerk heeft GRC 14 de aansluiting met de top weer terug gekregen en wacht volgende week de wedstrijd uit tegen Meerker die eveneens op zestien punten staan. (GRC14)