zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Sloop kantine en kleedkamers Rijswijkse Boys van start

4 november 2015 (door WoudrichemNet)

RIJSWIJK - Vandaga, 4 november, wordt gestart met de sloop van de kantine en de kleedkamers van Rijswijkse Boys. Dat is nodig voor de bouw van de nieuwe brede school, die op die locatie voorzien is.

Er is asbest aanwezig in het gebouw. Dat wordt eerst zorgvuldig verwijderd door een gespecialiseerd bedrijf. De werknemers die dat doen, dragen beschermende kleding. Dat doen zij omdat het hun dagelijks werk is om met asbest om te gaan en het te verwijderen. Het verwijderen levert geen gevaar voor de gezondheid van omwonenden op.

Als het asbest na ongeveer een week verwijderd is, begint de daadwerkelijke sloop van het gebouw, die enkele weken duurt. U kunt in die periode enige overlast ervaren door de vrachtwagens die het sloopafval weghalen.

Overlast
Nadat het clubgebouw gesloopt is, wordt het terrein voorbelast. Dat betekent dat er een laag grond van ongeveer 1 meter op het terrein komt te liggen daar waar het parkeerterrein en de school voorzien zijn. Ook deze werkzaamheden kunnen voor wat overlast zorgen. De grond moet drie à vier maanden blijven liggen zodat de onderliggende grond wordt samengedrukt en uiteindelijk steviger wordt om op te bouwen. De extra laag grond wordt dan weer verwijderd.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.