vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Davor Micic nieuwe trainer/coach Dames1 BC Waldric

21 oktober 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Met directe ingang is Davor Micic bereid gevonden om náást zijn huidige functie als trainer/coach van Heren1, ook als de nieuwe trainer/coach van het Dames1 van Basketball Club Waldric aan de slag te gaan. De Dames 1,  uitkomend in de Landelijke Tweede Divisie Dames Senioren, zaten sinds een week zonder trainer/coach.

Nadat het bestuur van BC Waldric vorige week werd geconfronteerd met de onverwachte aankondiging van Patrick Cornelius om per direct als trainer/coach van Dames1 te willen stoppen, heeft Davor Micic gisteren toegezegd om voor het lopende seizoen 2015/2016 de taak van Cornelius als trainer/coach van ons eerste damesteam over te nemen.

Tegenvaller
Patrick Cornelius, al meerdere jaren de gewaardeerde coach van BC Waldric Dames1 en al vanaf de oprichting in 1978 bij de vereniging betrokken, gaf aan niet meer het vertrouwen van het volledige damesteam te hebben. Dat was noodzakelijk om gezamenlijk tot goede prestaties te komen. ‘Ik ervaarde onvrede bij het team en voelde me daarbij door een groot aantal speelsters in de steek gelaten’, aldus de opgestapte trainer/coach, ‘en dan houdt het op’.
Voor het bestuur van Waldric was zijn vertrek een grote tegenvaller omdat er aan het begin van het huidige seizoen nog goede gesprekken met Cornelius, het team en het bestuur gevoerd waren. Alle partijen spraken toen duidelijk het vertrouwen in elkaar uit.

Davor Micic (44 jaar uit Sleeuwijk) is sinds het begin van het huidige seizoen 2015/2016 trainer/coach van de Heren 1 van BC Waldric. Davor heeft in zijn basketballcarrière een geweldige staat van dienst opgebouwd, niet alleen als speler op hoog niveau, maar ook als trainer/coach bij verschillende teams, waaronder het nationale politie basketballteam.

Het bestuur van BC Waldric is ervan overtuigd dat het team Dames1 met deze man weer op het hoge niveau kunnen komen: 'Dat hebben de dames zeker in zich'.

Vertrouwen
Het bestuur van BC Waldric benadrukt dat het 'zeker nog geen tijd is voor een definitief afscheid van Patrick Cornelius, want het vertrouwen dat hij gewoon voor onze vereniging behouden kan blijven, is nog steeds aanwezig. Gezien zijn toewijding aan de club en zijn jarenlange staat van dienst zal er nog steeds een rol voor hem zijn weggelegd.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.