Alles over Altena

GRC14 speelt zich definitief veilig

25 april 2015 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Door zelf te winnen bij SV Capelle en het verlies van Meerkerk heeft GRC 14 zich veilig kunnen spelen en heeft nog een minieme kans voor het spelen van nacompetitie voor promotie. GRC14 doet verslag.

De eerste helft was van beide kanten niet om aan te zien,en was de thuisclub nog het meest gevaarlijk. Na vijf minuten belandde een corner van Ricky Vroon in het zijnet.

Even later een prachtig schot van Marnik van Mosselveld welk rakelings naast het doel van Dennis Mijdam verdween. Na ruim twintig minuten stopte Mijdam een schot van Jurgen van Selst en nauwelijks een minuut later moest Mijdam met twee vuisten redding brengen bij een schot van Tjeerd Verhoeven. Na ruim een half uur de eerste grote mogelijkheid voor Michael v d Oever toen Ricky Vroon een vrije trap snel nam en hij vrij op doel af kon gaan,maar helaas werd zijn inzet door Dennis van Turnhout gestopt.
Vijf minuten voor rust kwam GRC toch op achterstand toen GRC alweer met te veel mensen naar voren stond en Corry Ndongala de gehele verdediging zijn hielen liet zien en gemakkelijk kon scoren 1-0.

Kansen
Na rust werd het wel wat beter door omzettingen en door het inbrengen van Uslu. Zo kopte Henri Versteeg uit een corner van Ricky Vroon net over en belandde een kopbal van Wilco van Oord in de handen van de keeper
Maar zeven minuten na rust was het wel raak toen bij een vrije trap van Ricky Vroon iedereen miste en de bal direct in het doel verdween 1-1. GRC bleef de aanval zoeken welke ook kansen opleverde. Zo belandde een vrije trap van Wesley v d Oever via het hoofd van Henri Versteeg in de handen van keeper van Turnhout en schoot Michael v d Oever na een uur op de paal.
In de 70ste minuut kwam GRC,op dat moment verdiend,op voorsprong toen Michael v d Oever vanaf links een vrije trap mocht nemen die langs iedereen direct in het doel verdween 1-2. Vier minuten later werd het zelfs 1-3 na goed doorzetten van Michael v d Oever die de bal panklaar voor de voeten van Uslu lag die hier dan ook wel raad mee wist.

Vijf minuten voor tijd werd het toch weer even spannend toen Capelle de achterstand verkleinde door Davey v Balkom die echter buitenspel op de doellijn stond. Maar de soms warrig fluitende scheidsrechter wilde niets weten van buitenspel.

Rode kaart
Capelle probeerde om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen maar konden niet echt nog een vuist maken en moesten vlak voor het einde ook nog een rode kaart incasseren toen Davey v Balkom met een harde charge Wesley v d Oever onderuit haalde,waarop Wesley nog verhaal probeerde te halen en hierdoor met geel werd getrakteerd en zodoende volgende week tegen Delta Sport geschorst is evenals Uslu die ook geel had gekregen.