zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Giessense turnster Rosalie 't Lam turnt naar zilver

15 december 2014 (door WoudrichemNet)

GIESSEN / ROTTERDAM - Afgelopen weekend heeft turnster Rosalie 't Lam uit Giessen de zilveren medaille behaald op het open turntoernooi in Rotterdam, georganiseerd door gymnastiekvereniging Barendrecht. De turnster die turnt bij S.V. Hamarithi in Aalst - Nederhemert komt uit in de vierde divisie op Pupil 2 D1.

Voor Rosalie een spannende eerste grote wedstrijd bij haar nieuwe turnvereniging. De turnster maakte afgelopen zomer de overstap van C.S.V. de Zilvermeeuw naar S.V. Hamarithi om meer uren te kunnen turnen. En deze extra trainingsuren werpen hun vruchten af. Rosalie startte op sprong waar zij niet echt zenuwen voor heeft. Met een prachtige streksalto en mooie overslag behaalde zij een 13,325, wat de hoogste score was op dit toestel. Op brug liet Rosalie wat steken vallen. Het ophurken wil nog niet altijd lukken. Maar ondanks een val bij dit onderdeel turnde ze wel een mooie salto af. Op balk turnde ze stabiel met een mooie radslag en radslag-streksprong af. Net als op vloer behaalde zij hier de hoogste score. Met een puntentotaal van 48,575 mocht Rosalie de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Prestatie
Ook haar clubgenootjes deden het goed op het turntoernooi. Er was goud voor turnsters Emma van de Werken, Iris van de Werken, Maudy Spitshuis, Nadine Vervoorn, Diede Everaars en Tessa van Dalen. Naast Rosalie was er ook zilver voor Juliëtte van der Zalm en brons voor Angelica Westerlaken. Nadine Vervoorn behaalde op het toernooi zelfs de hoogste dagscore. Dit mede door een goede brugoefening met prachtige reuzendraaien die haar een 15,000 opleverde. Nadine kreeg voor deze prestatie een beeldje.
 

Lees meer over:

turnen Rosalie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.