zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Dubbelslag voor GRC14

27 oktober 2014 (door WoudrichemNet)

GIESSEN / EETHEN - Afgelopen zaterdag een dubbelslag voor GRC14, want zowel het eerste (4-1) als het tweede elftal (0-4) behaalde een overwinning op GDC uit Eethen. Hierdoor bezet het eerste de tweede plaats achter Geinoord en prijkt het tweede op de eerste plaats in de stand op de ranglijst.

Zoals de uitslag doet vermoeden dat GDC door GRC14 van de mat is gespeeld is het tegendeel echter waar. De gasten waren zeker niet minder en waren bij vlagen zelfs beter dan GRC14, maar GRC14 was effectiever met het omgaan van de kansen. Na drie minuten was er de eerste kans voor GDC die echter naast werd gekopt. Een kleine tien minuten later was er de eerste grote kans voor GRC toen Ricky Vroon op aangeven van Michael v d Oever de bal veel te slap in schoot. Drie minuten later een diepe bal van Uslu op Michael v d Oever die de gehele achterhoede van GDC zijn hielen liet zien en keurig doelman van der Wardt het nakijken gaf 1-0. GDC ging echter niet bij de pakken neerzitten en zette druk op de GRC-verdediging. Zo kreeg Justin Youell een grote kans,maar zijn schot ging over het doel. Even later kopte Erik den Ouden uit een corner over het doel.

Capituleren
Na ruim een half uur een uitstekende aanval via Martin Kant die Uslu bediende die echter zijn uitstekende schot door van der Wardt gestopt zag worden. Maar even later moest van der Wardt toch capituleren toen Michael v d Oever uit de rebound van een corner de bal snoeihard in schoot 2-0. GDC deed er alles aan om voor rust nog aansluiting te krijgen,maar wist niet te scoren.
Na rust zette GDC direct druk ,maar was de eerste mogelijkheid toch voor GRC en was het Uslu die rakelings naast schoot. GDC kreeg kansen. Zo verdween een kopbal Maarten van Wijlen net over de lat.

Na een klein uur spelen was het wel raak toen Jamie Youell ,nadat een vrije trap eerst in de muur van GRC smoorde, de bal kei hard achter de aan de grond genagelde Dennis Mijdam schoot 2-1. GRC wankelde en GDC rook dat er meer te halen was. Zij bleven het GRC doel belegeren, maar GRC wilde niet zwichten. Zo kreeg Michael van den Oever na een uur de kans om de wedstrijd op slot te gooien maar werd de bal nog net door een GDC verdediger beroerd zodat hij geen goed schot meer kon lossen.

Verweer
Met nog een minuut of zeventien op de klok werd het verweer van GDC dan toch gebroken toen Uslu met een slim hak balletje Henri Versteeg bediende die de Wardt kansloos achter liet 3-1. GRC had de draad weer opgepakt en kreeg weer meer kansen. Zo werd een voorzet van Sven den Haan,voordat Uslu gevaarlijk kon worden, net over het doel getikt. In diezelfde minuut haalde Jamie Youell de bal van de doellijn en werd een geweldig schot van Sven den Haan door de Wardt uit de doelmond geranseld.

Vijf minuten voor tijd verdween een schot van Joost Smits net naast en nauwelijks een minuut later was het Uslu die opnieuw een slim hakballetje op Wesley v d Oever gaf die de bal af gaf aan Sven den Haan die geweldig in schoot en zo zijn verjaardag cadeau kon uit pakken 4-1. Dit was tevens de eindstand en nam GRC de tweede plaats weer in handen en zijn nog altijd in de race voor de eerste periode. Er zal dan volgende week gewonnen moeten worden van GJS en zal Meerkerk moeten winnen van Geinoord. (GRC'14)