zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Woerkumse jeugd gaat op zeilkamp

26 augustus 2014 (door WoudrichemNet)

 

WOUDRICHEM - Aankomend weekend wordt het jeugdzeilkamp gehouden bij WSV Zeilen uit Woudrichem. Was dit weekend eerder verplaatst naar een weekje eerer, aanstaande zaterdag is het zover. De tenten worden opgeslagen op het WSV-terrein.

Niet dat de jeugdzeilers moeite hebben met water, maar gezien de weersverwachting heeft de club toch een grote partytent georganiseerd om bij een eventuele - niet ondenkbare - regenbui toch droog te kunnen zitten. De jeugd is daarom gevraagd om een bordspel mee te nemen voor die natte momenten. Je kunt beter op het water zitten, dan erin.

Slapen
Wie gaat kamperen neemt uiteraard zijn of haar tent mee, een slaapzak, matje, zeilkleding, zwemvest en natuurlijk droge kleding. Aldus de instructie aan de jonge zeilers. Maar ook de ouders zijn, als ze dat willen, dit weekend onder de spreekwoordelijke pannen. De organisatie laat weten: 'We begroeten een ieder om 13.00 uur op het WSV-terrein en nodigen de ouders uit om eventueel ook te blijven slapen. Op zondag breken we om 13.00 uur op en eindigen om 14.00 uur.'

Van eind april tot en met eind september verzorgt WSV Zeilen jeugdzeilcursussen op de Afgedamde Maas. Een cursus bestaat uit tien lessen op zondagochtend en een zeilkamp in een weekend. WSV Zeilen maakt deel uit van WSV Woudrichem, samen met WSV Roeien.

(Foto WSV Zeilen)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.