donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Anne van Andel vestigt nieuw NL record snelwandelen

30 juli 2014 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Anne van Andel vestigde afgelopen zaterdag in Amsterdam op het 20 kilometer kampioenschap snelwandelen een nieuw Nederlands record. De atlete, die uitkomt voor DAK Drunen, verbeterde daarmee de oude topscore van Marleen Radder uit 1997. Dat stond op 2.04.30 en werd door Van Andel scherp gezet op 2.01.51. Een verbetering van 2.39 minuten. De 23-jarige leverde daarmee, als enige deelnemende vrouw buiten mededinging om het kampioenschap, de beste prestatie binnen het mannelijke deelnemersveld.

De Andelse, pas een jaar bezig, wandelde in het Olympisch Stadion een zeer constante race en schoof tijdens de wedstrijd van de negende naar de zesde plaats. In een prima stijl verpletterde zij haar persoonlijke record met maar liefst 9 minuten en kwam daarmee eveneens onder het Nederlands record uit. Voorwaar een prestatie.

Groei
Voor de Nederlands kampioene (op de 10 kilometer buiten en 3.000 meter indoor) was het haar eerste Nederlandse record. Gezien de sportieve groei die ze momenteel doormaakt, zal dit naar naar alle waarschijnlijkheid ook niet haar laatste vaderlandse record zijn.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.