woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

WSV Roeien doet het goed in Mosselrace

21 juli 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - WSV Woudrichem deed afgelopen zaterdag mee aan de zevende Mosselrace in Bruinisse. Vanwege de nieuwigheid van de St Ayles Skiff was er initieel wat gesteggel over de zeewaardigheid van deze schuitjes, maar met een vlak watertje in het Mastgat richting Oosterschelde en een broeiierig weertje viel het reuze mee wat dat betreft.

Het was zweten en drinken om vooruit te komen in de verzengende hitte. Omdat de vereniging buiten meedinging deelnam kregen men startnummer 1 en 2, waarschijnlijk met het idee dat het hele veld, die in intervals van 1 minuut starten over de roeiers s heen zouden walsen. Niets was minder waar.

e vereniging laat weten:'De Dwarsbongel nam gelijk een comfortabele voorsprong met de Groot & Grut in de achtervolging en de Grote jongens kwamen eigenlijk nooit in de buurt. De Dwarsbongel roeide de 10,4 km in 1 uur 12 min en de Groot en Grut deed het in 1 uur en 15 minuten. Vanwege de interval start waren er toch een aantal sloepen die het traject in een snellere tijd aflegden, maar die zijn door ons niet gezien.
Een mooie binnenkomst was dan ook voor de Dwarbongel van Bert Reintjes uit Steenbergen (bij Roden Kees) die reclame maakte voor de St Ayles Skiff in Nederland. Na wat rekenwerk waarbij de verdienste van Tim Viveen en het knappe rekenwerk van het datacenter genoemd mogen worden, kunnen we ons vergelijken wat betreft het veld en komt de Dwarsbongel op 62 Watt per roeier met daarmee een twaafde plaats in het veld van de Federatie Sloeproeien Nederland (FSN).'

(Foto WSV Roeien)

Lees meer over:

st ayles skiff WSV roeien
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.