vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Sleeuwijk blijkt pittige tegenstander voor GRC14

31 maart 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Zaterdag 29 maart speelde tema F1 van GRC14 thuis tegen Sleeuwijk. Een pittige tegenstander want deze hadden vorige dan wel verloren maar daarvoor toch mooie resultaten neergezet.

GRC noteert op haar website: 'Het begin van de wedstrijd was van onze zijde voortvarend en we kregen vrij snel enkele mogelijkheden zo ging een schot van Jasper in het zijnet. De eerste aanval van Sleeuwijk was ook meteen gevaarlijk hun schot ging maar net naast het doel. Niet veel later kon de Sleeuwijkse doelman redding brengen op een schot van Nick en ging een schot van Roman maar net naast. Ook kon de keeper redding brengen op een schot van Jelte. Het leek iets te gemakkelijk te gaan voor ons door de vele kansen maar omdat iedereen steeds verder naar voren ging staan en lopen gebeurde waar vooraf al voor was gewaarschuwd nl dat de bal achter onze verdedigers viel en de spits alleen op onze goal af kon lopen. Gelukkig was Nick zeer goed bij de les vandaag en redde hij zoals wel vaker dit seizoen zeer bekwaam deze één tegen één situatie waardoor het 0-0 bleef.
De rest van de eerste helft ging gelijk op met kansjes over en weer. We waren om de een of andere reden niet in onze goede doen vandaag en ook hadden we niet echt het geluk want ook een hard schot van Ivo van wel 20 meter ging net naast het doel. Zo hadden we deze eerste helft wel een keer of 10 richting het doel geschoten en maar twee op het doel. We mochten zelfs nog van geluk spreken dat we niet met een 0-1 gingen rusten want na een redding van Nick kon Ivo de bal van de doellijn halen.

Bevrijdende goal
De tweede helft begonnen we goed Nick zijn schot ging dan wel naast, maar er was nu iets meer beleving. Zo won Marco achterin goed een duel om vervolgens de bal naar Jelte te spelen die met grote passen het middenveld over kon steken om de bal daarna netjes klaar te leggen voor Jasper maar zijn schot miste wat kracht en kon worden gekeerd door de keeper. Achterin stond het nu iets beter met Pieter, Marco en Roman welke niet allemaal naar voor liepen maar keurig met elkaar praten zodat er steeds twee man achter bleven om de spitsen aan banden te leggen. Keeper Nick werd nog een keer goed in bescherming genomen door de goed leidende scheidsrechter Verhey omdat hij zijn hand op de bal had toen een tegenstander er tegenaan schopte. Aan de andere kant kreeg Thijs nog een kansje maar schoot recht op de keeper. Uiteindelijk kwamen we toch op een 1-0 voorsprong door een goede actie van Jasper op de achterlijn waar hij met een mooie beweging drie man het bos in stuurde en de bal in de korte hoek binnen knalde.
Na goed doorgaan van Babette kreeg Ivo nog een schiet kans maar deze miste het doel. Achterin was het weer Nick die voor de tweede keer deze ochtend de baas was in een één tegen één situatie. Na een goede uittrap van Nick kwam de bal bij Babette die een goede voorzet in huis had op Ivo maar de keeper maakte er een corner van. Deze corner werd door Jasper keurig op het hoofd van Ivo gelegd en zo kwamen we op een bevrijdende 2-0 voorsprong.
Na deze goal was de wedstrijd wel gespeeld al kregen we nog wel wat kansjes om er nog een goaltje bij te prikken maar dat had teveel van het goede geweest deze ochtend.

Vorige week allemaal een dikke voldoende deze week allemaal een mager zesje behalve onze keeper Nick die heeft ons er deze wedstrijd doorheen gesleept met fantastische reddingen. Al met al toch samen goed geknokt om deze wedstrijd hoe dan ook toch winnen.' (GRC)
 

Lees meer over:

Voetbal GRC
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.