woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Jochem Uithoven verdienstelijk vijfde

24 februari 2014 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Afgelopen zondagmorgen startte in Biddinghuizen de Finale van de Grand Prix Natuurijs over 80 kilometer op Flevonice. Om 10.30 uur klonk het startschot en Team Snelle Jelle ging van onder meer van start met Nick Uithoven uit Broek en Andelnaar Jochem Uithoven.

Vanuit de start lag het tempo erg hoog en al snel kwam Pieter-Jan in de problemen. De harde wind het slechte ijs het waren zware omstandigheden. Als snel moesten Pieter-Jan en Ruud de wedstrijd verlaten. Nick weet met een enorme inspanning het gat weer te verkleinen en daardoor vind Jochem weer de aansluiting met het voorste gedeelte van het peloton. Nick heeft zo diep moeten gaan tijdens deze inspanning dat ook hij het peloton moet laten gaan en de wedstrijd moet verlaten.

Al vroeg in de wedstrijd onstaat er een kopgroep van zeven rijders met onder andere Bob de Vries, Bruggink, Kooiman, Erwin Mesu en de Schipper. De samenwerking in de kopgroep is uitstekend en de klassementsrijders zitten in het peloton. Al snel is de voorsprong bijna opgelopen tot 40 seconden. In het peloton is er twijfel maar toch zet Hekman zijn helpers op kop. Vooraan staan ze zeker niet stil en de voorsprong blijft schommelen zo rond de 30 seconden. Inmiddels hebben Mesu en de Schipper als laatste moeten lossen uit de kopgroep en er blijven Kooiman, Bob de Vries en Bruggink over. De mannen van van Werven blijven sleuren op kop en ook Telstar begint zich met de achtervolging te bemoeien.

Duwen en trekken
Met nog 10 kilometer te gaan is alles mogelijk. Jochem is in zeer goede doen en is telkens bij de eerste tien in het peloton te vinden. De voorsprong wordt kleiner en kleiner en met het ingaan van de laatste ronde is alles samen. Vreugdehil gaat nog op avontuur en pakt een klein gaatje maar ook Vreugdehil red het niet. Ook Rob Hadders doet nog een poging maar ook die is vergeefs. De laatste 1,5 kilometer is chaotisch met veel trekken en duwen over en weer. Vreugdenhil komt hier zelfs bij ten val. Ook Jochem ondervind enorm veel last van het duwen en trekken en komt bijna twee maal ten val. Uiteindelijk weet Hekman voor de zoveelste keer een wedstrijd op Biddinghuizen op zijn naam te schrijven voor Francolini en Hoogeveen. Jochem weet met een uitstekende sprint nog vele plaatsen te winnen en komt toch wel teleurgesteld als zevende over de streep.

Het Grand Prix klassement word gewonnen door Jouke Hoogeveen voor Gary Hekman en Simon Schouten. Jochem weet door een vierde, tiende en zevende plaats verdienstelijk vijfde te worden in het klassement. Een prestatie om trots op te zijn. Ruud Borst weet in het klassement nog een 26e plaats te behalen. Dit was voor Team Snelle Jelle een succesvol weekend. (Tekst & foto Snelle Jelle)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.