donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

ACKC neemt weer een lastige horde

4 februari 2014 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Gezien de stand op de ranglijst moest koploper ACKC in de uitwedstrijd tegen Thor (dat onderin vecht tegen degradatie) en de ruime overwinning in de thuiswedstrijd (27-9) niets te vrezen hebben van deze tegenstander. Het werd echter een lastige pot voor de ACKC-coryfeeën, na een moeizame eerste helft (6-6) kon ACKC uiteindelijk met 13-18 de wedstrijd naar zich toetrekken.

Vanwege een blessure kon aanvoerder Jelle van de Water niet van de partij zijn en werd Bart de Peuter die de laatste tijd al vele malen verdienstelijk als "stand in" fungeerde weer in de basisacht opgenomen. Verder was iedereen weer redelijk fris na de zware wedstrijd vorige week tegen (ex-)medekoploper ZKC. In de beginfase liet Thor al merken zich niets aan te trekken van de kampioensaspiraties van ACKC en nam brutaal een voorsprong na slap verdedigen. ACKC vocht zich er weer langs, via Frank Bakker en Frank Mommers werd het weer snel 1-2.

ACKC bleef wel bij de les, al was dat vaak heel lastig (voor beide ploegen) met de uit de lucht gegrepen beslissingen van de arbiter. Na een kwartier had ACKC na een gezapige start een voorsprong van 2-5 via twee keer Janneke Peek en haar zus Floor Francke. Vervolgens werd er behoorlijk slordig omgegaan met de kansen, mede daardoor kon de thuisploeg bij rust zelfs weer langszij (6-6) komen. Daarmee werd ook duidelijk dat er na de rust een andere weg moest worden ingeslagen om Thor opzij te kunnen zetten.

Eigen spel
Voor coach van Houwelingen was in de rust geen vuiltje aan de lucht, zijn ploeg had het beste van het spel, maar zou dat in de tweede helft alleen nog even op het scorebord tot uiting moeten brengen. "Speel je eigen spel", "leg de beslissingen van de arbiter naast je neer" en "geloof in eigen kunnen", met deze boodschappen werd de tweede helft begonnen.

In de beginfase ging het nog wel even wat stroef, maar de gevraagde rust was er, terwijl de tegenstander de krachten al wat had zien wegvloeien. ACKC kon in het eerste kwartier via de heren in beide vakken uitlopen naar een riante voorsprong van 8-13. Thor deed hier en daar nog wel wat terug maar had intussen al enkele vermoeide spelers gewisseld waarvan hun spel niet echt beter werd. Ook werd vanaf de tribune door de vele meegereisde ACKC supporters verbaal meegeleefd, waar de spelers nog meer moed uit konden putten richting einde wedstrijd.

Ook bij ACKC werd gewisseld: nadat de stand was opgelopen naar 10-15 werden Bart de Peuter en Floor Francke bedankt voor bewezen diensten en vervangen door Stef Mommers en Marloes van der Stelt. Uiteindelijk kon ACKC de wedstrijd vrij eenvoudig uitspelen en heeft de ploeg van Dick van Houwelingen met een 13-18 overwinning weer een belangrijke stap kunnen zetten richting kampioenschap in de 3e klasse D.

Vooraf aan deze wedstrijd moest ACKC 2 het opnemen tegen mede kampioenskandidaat Thor 2. Deze goede ploeg stond eigenlijk het grootste deel van de wedstrijd op voorsprong en wist een zeer degelijk spel op de mat te leggen. ACKC kon dit niveau echter evenaren en wist uiteindelijk een zwaar bevochten en zeer knappe 15-16 overwinning in de wacht te slepen! ACKC 2 moet nu op de ranglijst alleen nog OVVO/De Kroon 4 voor zich dulden, ook een zeer goede ploeg waartegen zaterdag 1 maart thuis gespeeld wordt.

Lastige klus
Zaterdag wacht er voor de hoofdmacht wederom een lastige klus, dan gaat ACKC op bezoek bij Atlantis in Mijdrecht. Deze ploeg staat op drie punten van ACKC en zal zich aan de laatste strohalm willen optrekken om het bovenin nog spannender te maken dan het al is! ACKC is lijstaanvoerder met 20 punten gevolgd door ZKC'31 met 18 en Atlantis met 17 punten, en de uiteindelijke nummer twee maakt ook nog kans op promotie naar de 2e klasse. De wedstrijd in Mijdrecht in sporthal "De Phoenix" vangt aan om 17:40 uur voorafgegaan door het tweede team.

Doelpuntenmakers tegen Thor: Frank Bakker en Frank Mommers 4, Janneke Peek en Marnix Kammer 3, Marlies Kant, Floor Francke, Carola 't Lam en Bart de Peuter elk 1. (ACKC)