Alles over Altena

F4 ongeslagen kampioen

17 december 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De allerlaatste speeldag van 2012 was voor de F4 de meest belangrijke. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen Giessen F2.
Aangezien de F4 koploper is in deze competitie en Giessen de nummer twee, was dit echt de kampioenswedstrijd. VV Woudrichem doet verslag:

"Op papier kon eigenlijk het kampioenschap niet meer stuk: aan een gelijkspel (of zelfs een verlies met maximaal veertien doelpunten tegen) had de F4 genoeg.

In Giessen startte de F4 matig. De afgelopen weken is er weinig gespeeld, nauwelijks getraind en ook de spanning zal de jongens in het lijf hebben gezeten. Dat we niet scherp waren strafte Giessen meteen af: binnen 5 minuten werd al tegen een 2-0 achterstand aangekeken.

Dat was wel even schrikken. Gelukkig scoorde Skip al snel de 2-1 waardoor het team weer wat vertrouwen kreeg. Ook het uitstekende keeperswerk van Boy maakte dat de F4 niet tegen een grotere achterstand aan hoefde te kijken. Een beetje pech had het team ook wel: Bjorn schoot een prachtige corner op de paal, die er vervolgens net niet in ging.

Nagepraat
In de rust werd in de kleedkamer nog even nagepraat en met elkaar doorgesproken hoe we de tweede helft Giessen gingen aanpakken. Het keeperstenue ging naar Luc. Die begon wat ongelukkig waardoor Giessen de voorsprong kon uitbouwen naar 3-1. Dat de wissel van keeper bij de F4 toch nuttig was, bleek uit het doelpunt dat Boy direct daarop scoorde, 3-2. De organisatie bleek weer terug. Waar de F4 normaal veel via de rechterkant opbouwt, zat er bij deze wedstrijd op de linkerkant meer ruimte waardoor Wouter uit een goede voorzet van Boy de gelijkmaker kon scoren.

Dat Bjorn goed in de wedstrijd zat bleek uit een prachtige corner die hij gaf en waaruit Jari de 3-4 kon scoren. Na de wedstrijd werd er met veel muziek in de kleedkamer ook nog eens het kampioenschap met elkaar gevierd voor er naar de eigen vereniging werd gegaan.
Daar stond de jeugdcommissie al klaar. De voorzitter hield een mooi praatje over het seizoen. Wisten jullie dat de F4 in negen wedstrijden 81 doelpunten maakte? En er slechts 15 tegen kreeg? En dat dit het tweede kampioenschap achter elkaar voor de meeste is? In de mini's werd het team ook kampioen. In het hele jaar 2012 heeft dit team nog geen competitiewedstrijd verloren!" (Foto VV Woudrichem)