vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Woudrichem E2 wint derby met buurman Giessen E2

7 februari 2011 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Afgelopen zaterdag speelde Woudrichem E2 tegen de buren Giessen E2. Veel spelers kennen elkaar van school of straatvoetbal dus dat beloofde een spannende pot voetbal. Twee weken eerder had Giessen bij de start van de competitie met negen nul gewonnen dus Woudrichem was gewaarschuwd dat zij makkelijk konden scoren. Er stond een strakke wind in de lengterichting over het veld en dat maakte spelen moeilijk.

Giessen voetbalde als eerste tegen de wind in en dat was echt een fors nadeel. Bij uittrappen bleef de bal "hangen", waardoor de  eerste helft zich vrijwel uitsluitend afspeelde op de helft van Giessen. Bij de schaarse gevaarlijke uitvallen van Giessen stonden Tim en Ruben hun mannetje en hielden de zaak op slot. Keeper Tristan hoefde niet echt in actie te komen. Er waren vele kansen, maar het duurde toch nog wel even voordat het eerste doelpunt viel en daarvoor was de hulp van de tegenstander nodig. Mats schoot op het goal en via een Giessen's been stond het één nul. Het was weer Mats die het tweede doelpunt maakte met een mooi afstandschot dat via de handen van de goalie van Giessen in het net verdween. Tristan maakte het derde doelpunt en daarmee werd de rust bereikt.

Na de rust  zou Giessen de wind meekrijgen en het was de vraag of de drie doelpunten voorsprong voldoende zouden zijn. Het was echter niet de middag van Giessen. Weliswaar maakte Quinten uit een vrije trap een mooi doelpunt en was het Job die een tweede voor Giessen inschoot. Maar Woudrichem bleef ook scoren. Ondanks de harde wind vonden de aanvallers elkaar. Het gevaar kwam vooral van de vleugelspelers Redmer en Aron. Redmer maakte drie doelpunten, Aron één en het was Nik die de eindstand op acht tegen twee bepaalde. Een stevige overwinning voor Woudrichem E2, na het gelijkspel in de eerste wedstrijd tegen Emplina.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.