donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Bioscoopbezoekers redden automobilist uit de sloot

1 november 2015 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Een 25-jarige inwoner van Almkerk is zondag (01-11) door een groep van minimaal negen mensen gered uit zijn auto die in een sloot lag. Dit heldhaftig optreden van een groep Werkendammer voorkwam erger. De bestuurder had drie keer teveel gedronken, bleek na ademanalyse.

In de nacht van zaterdag op zondag kwam er om 00.55 uur bij de politiemeldkamer een melding binnen dat er een auto op zijn kop in de sloot lag. Een medewerker van Servicebioscoop Hollywoud aan de Sportlaan zag dat er een auto aan kwam rijden. De bestuurder reed een rotonde op maar toen ging het mis. Hij schoot over de rotonde en sloeg over de kop. Daarna kwam hij ondersteboven in de sloot terecht.

Optillen
De getuige sloeg alarm. Medewerkers van de bioscoop en enkele bezoekers renden naar buiten, sprongen in de sloot en tilden met zijn allen de auto omhoog. Zo kon de bestuurder uit zijn auto kruipen.

De toegesnelde hulpdiensten troffen de drijfnatte helden en de bestuurder. De man, een 25-jarige inwoner uit Almkerk, bleek gedronken te hebben en werd aangehouden nadat personeel van de ambulance hem hadden gecheckt. Op het politiebureau bleek dat hij meer dan drie keer teveel had gedronken waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Waardering
De hulpdiensten spreken met dit bericht hun waardering uit voor het kordate optreden van deze helden, allen uit Werkendam. Zonder hun directe hulp had het slecht kunnen aflopen met de bestuurder.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.