vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Rens Kolff gewaardeerd met 'Initiatief van het jaar'

15 maart 2018 (door WoudrichemNet)

ALMKERK / REGIO: Tijdens de provinciale jaaravond voor vrijwillige weide- en akkervogelbeschermers in het Provinciehuis in Den Bosch kreeg veehouder en akkerbouwer Rens Kolff uit Almkerk de oorkonde 'Initiatief van het Jaar'.

Kolff investeert uit zichzelf in een gezonde bodem, met gevarieerde teelten en weinig tot geen bestrijdingsmiddelen. Eind 2016 stelde hij als eerste zijn land beschikbaar voor biotoop-verbeterende maatregelen toen een nieuw project startte ter bescherming van boerenlandvogels.

Motivatie
In de motivatie van de commissie is te lezen dat dankzij zijn uitzonderlijke medewerking aan de bescherming van boerenlandvogels deze veehouder en akkerbouwer een voorbeeld is voor zijn collega's. "Op eigen houtje investeert hij in een gezonde bodem, met gevarieerde teelten en weinig tot geen bestrijdingsmiddelen. Hij vindt het normaal om onkruid gewoon met de hand uit te trekken. Toen eind 2016 een nieuw project startte ter bescherming van boerenlandvogels, stelde hij als eerste zijn land beschikbaar voor biotoop-verbeterende maatregelen. De eerste grootschalige keverbanken verrezen op zijn land, in afwisseling met bloemenblokken. Innovatieve maatregelen, die met veel interesse worden bekeken op excursies. En voor toelichting is hij er zelf altijd bij! Dankzij zijn medewerking en inzet nam het PARTRIDGE-project voor de patrijs een hoge vlucht. Daarnaast staat zijn deur altijd open voor vrijwilligers en biedt hij hen een luisterend oor."

(Foto Altenanatuur)

Lees meer over:

Patrijzen Altenatuur patridge
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.