Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Laatste draaidag Dokter Tinus ' Wat begon in Woerkum, eindigt donderdag in Beesd.
26jul

Laatste draaidag Dokter Tinus

WOUDRICHEM - Met draaidag 66 op de teller sluit productiemaatschappij Fiction Valley morgen (27-7) de filmopnamen af voor het zesde seizoen van Dokter Tinus. Wat begon op 14 maart in Woudrichem, eindigt in Beesd. Voor cast en crew begint dan ongetwijfeld een welverdiende zomervakantie.

Gisteren (25-7) werden de laatste beelden vastgelegd met 45 figuranten. Ook dat gebeurde op locatie in het Gelderse Beesd. Hoewel de regen op enig moment overvloedig neerstroomde, deed dat niets af aan het enthousiasme van de acteurs, crew en figuranten. Totaal 98 man. In deze groep trotseerden overigens ook enkele Aalburgers de regen en de kou tijdens een hele lange draaidag van 13 uur: 'Klopt, maar het was gewoon gezellig! We hadden dit echt niet willen missen. Op de set bij en met Dokter Tinus blijft een bijzondere ervaring. Ook het grote aantal acteurs dat aanwezig was, en waarmee je samen in een scène zat, maakte de laatste figuratiedag bijzonder.'

Straatbeeld

Na de échte laatste shots wordt het weer stil in Woudrichem. Die stilte betekent dat alle verwikkelingen rond de nukkige dorpsdokter in Wourkem geregistreerd zijn. Tinus en consorte verdwijnen weer uit het straatbeeld en geven de Vesting weer terug aan de échte bewoners van Woerkum.

Hoewel achter de schermen het werk nog even doorgaat. Ook deze en de laatste beelden iit Beesd moeten geselecteerd, bewerkt en gemonteerd worden tot een kijkenswaardige aflevering..

Op de kaart

Op maandag 28 augustus gaat seizoen zes in première met de eerste aflevering. Bij SBS6. Om 20:30 uur. Vijf maanden zijn dan verstreken na de start van de eerste opnamen in Woudrichem op 14 maart.

Woudrichem. Wourkum. Of Woerkum. Dokter Tinus zet het Brabantse stadje opnieuw op de kaart. Voor de zesde keer alweer. Of je nu fan bent, of niet. Met toeristen in de straten die op zoveel mogelijk Tinus-plekken een foto zullen schieten. Ook deze zomer weer ... 

De vraag heeft al geklonken. Maar of er een zevende seizoen komt zal, opnieuw, afhangen van de kijcijfers, zo liet de productie weten. Om daar nu iets zinnigs over te zeggen, is nog te vroeg.

Zie ook:
Martinus Elsenbosch doktert vanaf 28 augustus weer in Wourkem (wo, 19 jul 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!