dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Brandweer Woudrichem blust brand bij Dokter Tinus

8 juli 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De achterliggende week draaide de filmcrew van Dokter Tinus opnamen in Woudrichem. Plaats van handeling dit keer was het terrein langs de Boven-Merwede tussen het Oudendijkse Gat en de Historische Haven. Onder warme omstandigheden werd daar een 'film in een film' opgenomen. De brandweer van Woerkum moest er zelfs (geregisseerd) voor uitrukken. 

Legertenten, Duitse soldaten, burgers in jaren veertig outlook, figuranten als camera- of geluidsman. Wie ter plekke was, waande zich even in een andere wereld. De nukkige dorpsdokter komt in het televisieverhaal op een filmset terecht waar opnamen gemaakt worden in oorlogstijd 1940-1945. Afgelopen donderdag (6-7) was daarvoor opnieuw een grote groep figuranten opgetrommeld om hun loopjes te doen verder weg of juist dicht bij de camera's.

Centraal in de spotlights stond die dag een verkoopwagen van frieten, krokettten en wat dies meer zij. Zonder het plot geweld aan te doen, ontstond in dat patatpaleis een enorme brand die gepaard ging met een dikke explosie.

Uitruk Sleeuwijk
Dát was het moment waarvoor de brandweer van Woudrichem met zes man sterk aanwezig was. Voor de veiligheid, de controle en het nablussen. De mannen kweten zich met verve van hun taak. De explosie en de grote vuurzee was zo levensecht dat een klein kwartier ná het begin van de fik ook de brandweer uit Sleeuwijk met loeiende sirenes aan kwam rijden. Iemand (wellicht een langsvarende binnenvaartschipper) had kennelijk alarm geslagen en plichtsggetrouw rukte het Sleeuwijkse korps uit. Ze keerden onvertichter zake terug naar de kazerne. De collega's uit Woerkum hadden immers alles onder controle. Of dit nou valt onder het kopje communicatiestoring is minder interessant. Punt is dat de brandweer alert reageerde op een melding. Daarvoor past een luid 'chapeau!'

Tinus-minnend
Cast en crew van Dokter Tinus draaien nog een tweetal weken hun opnamen, onder meer in Woudrichem en Beesd. Daarna zit het werk erop en is het voor Tinus-minnend Nederland aftellen tot het najaar. Want dan komt de Koekert weer op de buis. Onverminderd populair en voor het zesde seizoen alweer.

(foto's Woudrichem.net)

Zie ook:

Lees meer over:

Brandweer Merwede dokter tinus
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.