Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dokter Tinus maalt meel bij molen Nooit Gedagt' 'Volgens de regie waren er genoeg mooie shots om in de serie van Dokter Tinus te verwerken.'
16mei

Dokter Tinus maalt meel bij molen Nooit Gedagt

WOUDRICHEM - Ook gisteren (15-5) waren er opnamen in de vesting van Wourkem, zoals Woudrichem heet in de serie rond dokter Martinus Elsenbosch. Snorde de camera vorige week nog in De Lemmenskamp, nu werd gefilmd bij korenmolen Nooit Gedagt aan de Rijkswal. 

Molenaar Bart Mols laat weten: 'Het was een leuke, superlange dag maar volgens de regie waren er genoeg mooie shots gemaakt om in de nieuwe serie van Dokter Tinus te verwerken. Het belooft weer een mooi seizoen te worden. Wij zijn in ieder geval heel benieuwd!'

Meel, mix en Meeuwen
Na afloop werden er pannekoeken gebakken: 'Uiteraard van eigen meel en pannenkoekmix. En dat viel in de smaak!'

Martijn uit Meeuwen speelde een figuratierolletje mee. Hoewel het zijn eerste keer was op de set, viel hij met zijn neus in de spreekwoordelijke boter. Als edelfigurant kroop hij direct in de huid van de molenaar en speelde een scène met Georgina Verbaan en Thom Hoffman. 

Ook verderop in de week worden voor de populaire televise-serie nog opnamen gemaakt op verschillende locaties in Woudrichem.

In bedrijf
Korenmolen Nooit Gedagt is nog dagelijks beroepsmatig in bedrijf en daarmee uniek in de regio en daarbuiten. Op ambachtelijke wijze én alleen op windkracht wordt graan tot meel (zowel biologisch als gangbaar) geproduceerd ten behoeve van circa 200 verschillende eindproducten. Op de begane grond is een molenwinkel ingericht met een breed scala aan meelsoorten, broodbakmixen, cakemixen, koekmixen, bakingrediënten en aanverwante artikelen.

(Foto korenmolen Nooit Gedagt)

Zie ook:
De Lemmenskamp even filmset voor Dokter Tinus - UPDATE (vr, 12 mei 2017)
Figuratie Dokter Tinus beleeft 'leuke opnamedag' (do, 20 apr 2017)
'Dokter Tinus verlaat Woudrichem' verklapt een vergeten bordje... (di, 28 mrt 2017)
Tinus heel even uitgedokterd in Woerkum (do, 23 mrt 2017)
Dokter Tinus draaidag 5: guur maar sfeervol (ma, 20 mrt 2017)
Opnamen Dokter Tinus 14 maart van start (wo, 8 mrt 2017)
Wourkems Dokter Martinus Elsenbosch 60 jaar (vr, 3 mrt 2017)
Kick-off Dokter Tinus weer een gezellig feit (vr, 17 feb 2017)
Brekend! Dokter Tinus voor de 6e keer naar Wourkem (wo, 8 feb 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!