Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Andels Fanfare Corps scoort 'zilver met gouden randje'' AFC tweede op Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen.
15mei

Andels Fanfare Corps scoort 'zilver met gouden randje'

ANDEL - Afgelopen zaterdag (13-4) trad Andels Fanfare Corps (AFC) tijdens de slotavond van de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen op in Drachten. AFC kwam als zevende en laatste fanfare op het podium. Het muziekgezelschap uit Andel noteerde een succesvolle tweede plaats.

Samen met dirigent Floris van der Kooij werd de afgelopen maanden hard gewerkt aan een zo goed mogelijk resultaat. En gelet op de tweede plek is dat bijzonder goed gelukt.

Het optreden met de vertolking van Trias Politica van Jan Bosveld werd door juryleden, Tijmen Botma, Jan de Haan en Luuk Tuinstra, beloond met 91 punten. Andels Fanfare Corps eindigde hiermee achter Kunst Na Arbeid uit Lunteren die op de hoogste trede uitkwam.

Gouden randje
Met de felicitaties van componist Jan Bosveld en een bedankje aan dirigent Van der Kooij omdat hij met AFC 'met afstand de beste' uitvoering van Trias Politicahad laten horen, kreeg het zilver voor dirigent en muzikanten een extra en mooi gouden randje.

De hapjes en drankjes, de muziek en zang door enthousiaste (jeugd)leden maakten de bijna drie uur durende terugreis tot een gezellige after-party voor het AFC-gezelschap.Deel dit bericht met je vrienden!