Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem '10-jarig Woerkumer Bier droomt van mini-brouwerij' De rijke biertraditie van de Woerkumse Vesting gieten in een mini-brouwerij...
15mei

10-jarig Woerkumer Bier droomt van mini-brouwerij

WOUDRICHEM - Ter gelegenheid van tien jaar Woerkumer Bier wordt deze week een speciaal dubbel blond bier uitgebracht. Onder de naam ‘Blonde Jacoba’ is - in beperkte oplage - een mooi dubbel blond bier gebrouwen met een subtiele, friszoete smaak en een verrassende afdronk die de zintuigen prikkelt.

De stichting achter het Woerkumer Bier-initiatief zet zich in om de rijke biertraditie van de vesting Woudrichem voor een breed publiek toegankelijk te maken. Want Woudrichem had 661 jaar geleden als enige op het eiland van Altena stadsrechten en daarmee het privilege om voor de wijde omtrek bier te brouwen.

Activiteiten
Naast het jubileumbier staan nog meer activiteiten op de planning. Zo zal het jaarlijkse eet-evenement ‘Pruuve Maor’ in het teken staan van het koken met Woerkumer Bier, volgende maand hoopt men een bierwandeling in- en rond de Vesting te organiseren waarin de vijf biertjes geproefd kunnen en er veel historische bierfeiten verteld gaan worden.

In het najaar staat het eerste ‘Jacoba Woerkumer Bier Fest’ gepland en het streven om een ambachtelijke mini-brouwerij binnen de vesting te realiseren komen steeds dichter bij.

Vanaf komende week is de ‘Blonde Jacoba’ in de vesting van Woudrichem verkrijgbaar bij onder andere slijterij de Dikke Pomp en de meeste restaurants in en rond de vesting en de lokale supermarkten.

(archieffoto)Deel dit bericht met je vrienden!