Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De Lemmenskamp even filmset voor Dokter Tinus - UPDATE' Agent Ken Derks regelde zijn zaakjes naar behoren op De Lemmenskamp.
12mei

De Lemmenskamp even filmset voor Dokter Tinus - UPDATE

WOUDRICHEM - 'Het staat erop!' Of: 'We zijn klaar!' In filmtermen uitgedrukt: 'It's a wrap!'  Een kreet die niet alledaags is voor Zorgcentrum De Lemmenskamp. Maar gisteren (11-5) klonk deze bij de opnamen van de populaire tv-serie Dokter Tinus. Cast en crew streken neer aan de Wethouder De Joodestraat voor een aantal scènes. En niet enkel de bewoners vonden dat schitterend ...

UPDATE - De in dit artikel beschreven opname is terug te zien in aflevering 6.6 die op 25-09 werd uitgezonden. 'Ken wil een kleine ingreep laten doen, speciaal voor zijn Jantien. Maar is hij wel dapper genoeg?' De video staat direct onder dit artikel.

Diverse Lemmenskampers bekeken het gekrioel van kabels, cast en crew met verbazing. Na de eerste beschouwing bleef een dikke glimlach meestal niet uit. Anderen vroegen bedeesd of ze wel naar binnen konden. Agent Ken (Tygo Gernandt) was de vriendelijkheid zelve een loodste de bewoners door de tijdelijke drukte. Een senior met een hond op hoge leeftijd kon rekenen op een praatje van de acteur. "Deze man loopt iedere dag de Vesting rond met zijn hond. Dat doet hij goed', lichtte Gernandt toe. Met een 'Ik wens u een wel thuis'', loodste hij de man vriendelijk van de set. Het hondje volgde gedwee. Anderen gluurden van buiten naar binnen. Twee vrouwelijke bewoners zaten op hun gemak op hun rollator en volgden het schouwspel op de voet. Kennelijk zaten zij niemand in de weg. 

Vriendelijkheid

Hoe dan ook, het paste allemaal in het plaatje van relaxte vriendelijkheid die ook dit keer de set van Dokter Tinus domineerde. De figuranten konden het na afloop enkel maar beamen. Ook zij hadden een leuke middag. Woerkum mag groots zijn met Koekert Tinus die de Vestingstad al voor het zesde seizoen stevig op de kaart zet. In alle vriendelijkheid. Ook De Lemmenskamp heeft dat nu ervaren.

De uitzending van 25-09-2017 (aflevering 6) met de scène opgenomen in De Lemmenskamp.

(Beide foto's Woudrichem.net - Boven: acteur Tygo Gernandt a.k.a. Agent Ken. Onder: de figuranten. - Video SBS6)

Zie ook:
Figuratie Dokter Tinus beleeft 'leuke opnamedag' (do, 20 apr 2017)
Dokter Tinus zoekt figuranten: last minute call (di, 18 apr 2017)
Gezocht: mannen 'strak in het pak' voor figuratie bij Dokter Tinus (ma, 10 apr 2017)
'Dokter Tinus verlaat Woudrichem' verklapt een vergeten bordje... (di, 28 mrt 2017)
Tinus heel even uitgedokterd in Woerkum (do, 23 mrt 2017)
Dokter Tinus draaidag 5: guur maar sfeervol (ma, 20 mrt 2017)
Opnamen Dokter Tinus 14 maart van start (wo, 8 mrt 2017)
Wourkems Dokter Martinus Elsenbosch 60 jaar (vr, 3 mrt 2017)
Kick-off Dokter Tinus weer een gezellig feit (vr, 17 feb 2017)
Brekend! Dokter Tinus voor de 6e keer naar Wourkem (wo, 8 feb 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!