Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kyara Mikhout loopt weer voor KWF Kankerfonds' Kyara wil zoveel mogelijk geld ophalen.
07mei

Kyara Mikhout loopt weer voor KWF Kankerfonds

WOUDRICHEM - Kyara Mikhout (10 jaar) bereidt zich opnieuw voor op de dertiende editie van de Kippenloop. Op 10 juni loopt zij , samen mijn ouders, 15 kilometer in de omgeving van Katwijk aan Zee. Haar doel is om zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen voor de strijd tegen kanker.

De  Kippenloop is een groot wandelevenement waar wel duizenden deelnemers uit heel het land en zelfs omringende landen meedoen.
De opbrengst van de Kippenloop gaat naar de KWF Kankerbestrijding voor onderzoeksprojecten.

Voor kinderen is er een onderzoeksproject over slaapproblemen tijdens en na leukemie (bloedkanker), een ander onderzoek richt zich op een test die in bloed kiemcelkanker kan vaststellen bij (met name) jonge mannen en het derde project betreft een veelbelovend onderzoek naar behandeling van huidkanker met het eigen afweersysteem van de patiënt.

Kuara laat weten: "Ik heb in 2007 voor de eerste keer meegedaan met de Kuikenloop. Toen ik 1 jaar was deed ik al mee in de wandelwagen. In plaats van een lange tijd meegedaan te hebben aan de Kuikenloop doe ik nu voor het derde jaar mee bij de 15 kilometer van de Kippenloop." 

Op 25 september 2003 werd haar zusje Daimy* Mikhout geboren. Toen ze 5 maanden oud was ontdekten ze een hersentumor bij haar. Na een zware operatie volgden er vele en zware chemokuren. Helaas heeft mijn zusje Daimy* de strijd tegen kanker niet kunnen winnen en overleed zij op 4 juni 2005. 

"Ook mijn opa, Cees Mikhout, kreeg in 2010 kanker en overleed in 2011. Daarom wil ik, samen met mijn ouders Robert en Ella, inzetten voor de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte. Wij weten als geen ander waarom het zo belangrijk is dat er veel en goed onderzoek gedaan wordt naar nieuwe en betere behandelmethoden."

Kyra wil zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF Kankerfonds. "Mocht je mij graag steunen dan ben ik te bereiken via  E-mail kyaramikhout@hotmail.com of vul een sponsorformulier in  op mijn website www.kyaramikhout.simpsite.nl . Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen hoe je je bijdrage kunt geven." 

Zie ook:
Kyara Mikhout opnieuw actief in Kuikenloop tegen kanker (ma, 9 mei 2016)
Kyara Mikhout (8) loopt Kippenloop voor KWF Kankerfonds (vr, 22 mei 2015)
Kyara Mikhout loopt 'Kuikenloop' voor Kika (wo, 18 jun 2014)
Kyara (7) loopt opnieuw voor KiKa (vr, 9 mei 2014)
Kyara (5) loopt recordbedrag bij elkaar voor KiKa (ma, 18 jun 2012)
Kyara (5) uit Woudrichem loopt voor KIKA (ma, 21 mei 2012)


Deel dit bericht met je vrienden!