donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Topdrukte tijdens pannenkoekenfestijn in Altenahove

30 maart 2017 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Nationale Pannenkoekendag (24-3) werd door verpleeghuis Altenahove in Almkerk aangegrepen om bewoners en omwonenden gezellig samen te laten eten. Ruim 300 pannenkoeken vonden gretig aftrek in het restaurant van Altenahove.

Vooraf hadden zestig personen zich ingeschreven om te komen eten. De zoete baklucht bleek echter onweerstaanbaar en trok vrijdagmiddag nog vele extra gasten. “We moesten zelfs tafels in de wachtruimte zetten om alle mensen te kunnen plaatsen. Omdat we alles vers bakten, moesten gasten soms iets langer wachten. De vrijwilligers hebben in elk geval hun uiterste best gedaan. We hebben daar als zorgorganisatie het grootste respect voor” vertelt Lisanne Verstegen, coördinator welzijn en vrijwilligers van De Riethorst Stromenland

Non-stop
Pannenkoekenbakkers Richard en José van Dinteren stonden ook vrijwillig achter het fornuis. Ze zetten zich ‘met liefde en plezier’ in voor de bewoners van Altenahove en alle andere gasten. Hoewel hun pannen constant gevuld op het vuur stonden, had de stapel pannenkoeken nauwelijks de kans te groeien. De vraag in het restaurant was zo groot dat ze non-stop moesten bakken om iedereen te voorzien. “Het liep als een speer, José en ik waren net tv-koks die moeiteloos alle bestellingen wegwerken”, vertelt Richard.

Zinvol   
Lisanne Verstegen ziet Nationale Pannenkoekendag als een zinvolle dagbesteding voor bewoners en klanten. “Het is altijd leuk als andere mensen uit Almkerk of omgeving eens binnen wandelen en een praatje komen maken. We zagen dat tijdens ons pannenkoekenfestijn niet alleen familieleden en kleinkinderen van onze cliënten langs kwamen, maar ook vele buurtgenoten. Zelfs uit Nieuwendijk en Dussen. Ook personeel was er met kinderen. Onze opzet is dus in alle opzichten geslaagd.”

(foto De Riethorst Stromenland)

Lees meer over:

altenahove pannenkoeken
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.