donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Opruimactie 'Schone Maas' rondom Alm en Biesbosch

24 maart 2017 (door WoudrichemNet)

REGIO: Hoe minder zwerfafval langs de oevers, hoe schoner de rivier en uiteindelijk de zee blijven. De plastic soep in de oceaan begint met afval dat achterblijft in de uiterwaarden. Daarom vindt op 25 maart de opruimactie Schone Maas plaats, langs Bergse Maas, Afgedamde Maas en Merwede. Waterschap Rivierenland steunt het initiatief van het IVN.

Het Waterschp laat weten: 'De Maas is een prachtige rivier met brede oevers in een mooi gebied om te wandelen, fietsen, hardlopen of paardrijden. Helaas wordt dit vaak verstoord door zwerfafval op de oevers. Afval dat niet wordt opgeruimd, belandt in de rivier en stroomt uiteindelijk naar zee. Daar blijft de bekende ‘plastic soep’ tientallen jaren bestaan. Daarom is het belangrijk dat de Maas en omgeving schoon blijven.'

Opruimacties vinden plaats langs de gehele Maas in Brabant en Limburg. Begin maart vond de actie plaats in Nationaal Park de Biesbosch. Het IVN onderzoekt wat er wordt aangetroffen. Dit grootschalige oeverafvalonderzoek moet leiden tot preventieve maatregelen.

Vrijwilligers en bewoners
Op zaterdag 25 maart vindt de opruimactie Schone Maas plaats langs de Bergse Maas, Afgedamde Maas en Merwede. Vrijwilligers en bewoners, dorpsraden, watersportverenigingen en weidevogelgroepen gaan op pad om zwerfvuil op te ruimen.

De actie is een initiatief van het IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid), ondersteund door de gemeenten Woudrichem, Werkendam en Aalburg. Ook Brabants Landschap, Altenatuur en waterbedrijf Dunea zijn betrokken. Waterschap Rivierenland ondersteunt de actie.

Lees meer over:

biesbosch Bergse Maas amer
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.