vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

CDA: slimmer en schoner pakketjes bezorgen in Brabant

24 maart 2017 (door WoudrichemNet)

REGIO - Het CDA in Noord-Brabant wil dat de provincie een experiment start om pakketbezorging op het platteland slimmer en schoner te organiseren. Samen met PvdA, GroenLinks en CU-SGP heeft de partij hiertoe schriftelijke vragen gesteld aan het Brabantse provinciebestuur.

Aanleiding is het snel groeiende aantal internetbestellingen en pakketbezorgingen, wat zorgt voor fors meer vervoersbewegingen in onze provincie. Dat kan slimmer én schoner, vindt onder andere het CDA. Elke plaats zijn eigen centrale afhaalpunt in het dorpshuis, multifunctioneel centrum of ander publiekstoegankelijk gebouw dat hiervoor openstaat.

Zo hoeven pakketbezorgers op met name het platteland minder vervuilende kilometers te maken. Tegelijkertijd gaat het de verschraling van voorzieningen tegen, want bijvoorbeeld ook de brievenbusfunctie en pinautomaat zouden met dit slimme bezorgsysteem kunnen worden gecombineerd.

Webwinkel bol.com, waar de Brabantse CDA-fractie op 17 maart jl. op bezoek ging, staat positief tegenover een experiment. Dat geldt ook voor bestuurders in de fusiegemeente Altena, met 21 plattelandskernen, waar de problematiek wordt herkend. Gegeven deze positieve houding pleit het CDA er met PvdA, GroenLinks en CU-SGP voor om in het Land van Heusden en Altena een experiment te beginnen. De provincie zou dat samen met eerdergenoemde partijen en andere betrokken organisaties moeten faciliteren.

Handig
Woerkummer en initiatiefnemer Roland van Vugt (CDA): “Het is voor veel mensen herkenbaar: een bestelling gedaan via internet, maar de pakketbezorger gemist. Moet je de buren lastig vallen of de auto in naar een afhaalpunt. Of je bent een dagje thuis en ziet de ene na de andere pakketbezorger de straat in rijden. En dat wordt niet minder. Integendeel. Het aantal internetbestellingen neemt toe en steeds meer mensen maken gebruik van de boodschappenservice van hun supermarkt. Kortom, het aantal vervoersbewegingen zal de komende jaren flink blijven toenemen. Dat kan slimmer en schoner, denken wij. Door een centraal afhaalpunt in ieder dorp. Goed voor het milieu en de leefbaarheid op het platteland én handig voor zowel de bezorger als de ontvanger.”

Lees meer over:

cda Roland van Vugt pakketjes
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.