dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Brandweerteam Almkerk: ademhappen en communiceren op oefenavond

27 januari 2017 (door WoudrichemNet)

ALMKERK -  Brandweerteam Almkerk heeft weer een geslaagde en leuke oefenavond achter de rug met onderwerpen als 'Ademlucht' en 'Communicatie'. De avond werd gedraaid in basisschool d' Uylenborch.

Ter plaatse waren twee kleine oefeningen uitgezet. Bij de eerste was het zaak om het hok van de centrale verwarming te lokaliseren in verband met de aanwezigheid van een slachtoffer. Team Almkerk vertelt: 'Doordat wij niet altijd gebouwen vol rook kunnen zetten, hebben we speciale "blinddoeken" zodat het zicht toch erg beperkt wordt en wij realistisch kunnen oefenen. Nadat het slachtoffer gevonden was, was het de taak van de nummers 1 en 2 om de nummers 3 en 4 naar de goede locatie te leiden door middel van portofoongebruik.' 

Plaatjes
Oefening twee die avond was het localiseren van een slachtoffer waarna een communicatieopdracht uitgevoerd moest worden. Op de uiteindelijk gevonden plaats lag een tekening. Twee manschappen moesten deze via de portofoon overbrengen aan twee andere manschappen elders in de school. 'Dit ook weer om de communicatie te oefenen. Zo kom je erachter dat één woordje totaal anders geïnterpreteerd kan worden. Het was een leuke oefening met mooie plaatjes!', aldus een enthousiast brandweerteam.

(Foto Brandweer Almkerk)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.