zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Grenzen worden verlegd bij nieuwjaarsreceptie gemeente Woudrichem

6 januari 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - In navolging op Aalburg en Werkendam, werd ook de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Woudrichem goed bezocht. De hal van het huis van de burgers was, naast muzikale klanken, gevuld met een fraai volle viskar voor het hapje naast het drankje.

Burgemeester Arie Noordergraaf ging in zijn nieuwjaarsrede in op de gebeurtenissen in Rijswijk tijdens oud en nieuw. Het hinderen van hulpverleners door het gooien van vuurwerk is iets waar de eerste burger maar moeilijk mee uit de voeten kan. Hij is meer van het type 'geen woorden maar daden', sprak hij. Dit soort van gedrag wil Noordergraaf niet tolereren. Hij riep op tot samen doen en samen werken. Inwoners moeten weer meer eigenaar worden van hun wijk of straat. De grenzen moeten verlegd worden, aldus het centrale thema in zijn rede. Hij sloot af met een een ' veel heil en zegen voor iedereen' en fluisterde tot slot: 'Laat je hart spreken en heb passie voor de samenleving.'

Prijzen

Aansluitend reikte wethouder Paula Jorritsma de cultuurprijs uit. Deze ging naar Ferd van Roode en de vrijwilligersprijs was voor Nanny en Bert Brergshoeff. De Cultuurprijs 2016 voor Ferd van Roode was vanwege zijn inzet bij Stichting Muziekpodium en zijn historische onderzoek naar de vesting.

De vrijwilligersprijs 2016 voor Bert en Nanny Bergshoeff werd uitgereikt vanwege hun jarenlange inzet bij welzijnsstichting De Vleet. De burgemeester reikte de prijs uit.

(Foto met dank aan Jan van Straten)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.