vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Woudrichem beleeft warme, maar bovenal positieve Visserijdagen

30 augustus 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - 'Zalm vernomen!' schalde het door de Woerkumse vesting... Vervolgens trok het vette exemplaar veel bekijks. Afgelopen weekend beleefden de Visserijdagen in Woudrichem hun intense hoogtepunt. Schitterend weer, heel veel bezoekers en een opperbeste stemming. 'Gezelligheid. Heerlijk al die positieve berichten. Facebook ontploft', juichte de organisatie eerder op social media. En het wás ook een feestje. In alle opzichten. Wie niet geweest is, heeft werkelijk wat gemist en moet weer drie jaar wachten.

Heel veel Woerkummers zetten hun schouders onder de festiviteiten. Allereerst waren er de versierde huizen en tuinen. Vlaggen, molens, torens, visfuiken, spieringkubben, ander vistuig alsook zalmschouwen en allerhande verlichting, het was er allemaal. Het gaf Woerkum een bijzondere aanblik.

Activiteiten
In de dagen van dinsdag tot en met zaterdag was er een keur aan activiteiten. Stuk voor stuk parels. Natuurlijk de roeiwedstrijden op de Maas tot en met het spetterende vuurwerk op D'n Bol op zaterdag. Daartussen las Piet Hartman voor uit eigen werk, was er muziek met onder meer de Vischwijven, het Scheldekoor, Popkoor Hugo, de historische optocht, de zalmtocht vanaf het Rondeel met de Altena Jazz Band voorop en de visdemo. Alles scoorde hoge ogen. Maar ook de kinderspelletjes achter het Arsenaal en het cultureel podium met theatergroep Yrros! in de Kerktuin deden het operbest. Frans Baks zorgde vrijdag en zaterdag op gezette tijden voor een livestream, rechstreeks wandelend uit de vesting. Hij wurmde zich door het bezoekersvolk van de Kerkstraat richting Gevangenpoort en terug. Het gaf de ongetwijfeld vele meekijkers op afstand een sfeervolle impressie.

Duizend
Kortom, Woerkum zette zich ook door de Visserijdagen 2016 opnieuw mooi op de kaart. Het bezoekersaantal was er, ondank het warme weer, niet minder om. En ondertussen maar gestaag aftellen naar 2019... Dat is nét ff duizend dagen. Voor je 't weet zijn die alweer voorbij... Tot dan rest een positieve herinnering aan een mooi Woerkums feestje.... Waar een stadje groot in kan zijn.

(Foto's Visserijdagen - Linksonder: Impro met Yrros! Daarnaast zalmvissen met de zalmschouw.)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.