donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Gemeente Woudrichem overweegt AZC in Andel

27 mei 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM / ANDEL: Mogelijk wordt er een Asielzoekerscentrum (AZC) gebouwd aan de Bronkhorst in Andel. Dat blijkt uit een brief die wethouder Jorritsma gestuurd heeft aan een aantal buurtbewoners. De brief is niet Andel-breed verspreid. De gemeente heeft de bouw in overweging en is met het Centraal Orgaan Asielzoekers in overleg rond de diverse opties.

De wethouder wil met met mensen praten over een AZC aan de Bronkhorst vanmiddag (17-18 uur) in PC 't Buitenhoff in Andel. Het zijn plannen, besluiten zijn nog niet genomen, schrijft Jorritsma nadrukkelijk in de brief. Ook burgemeester Noordergraaf is bij het gesprek aanwezig.

Bronkhorst is de doodlopende zijstraat van de Neer-Andelseweg.

Enn en ander komt voort uit de afspraken die gemaakt zijn met de Biesbosch-gemeenten. Woudrichem neemt hierbinnen op zich om 300 aszielzoekers te huisvesten voor de komende tien jaar. Om draagvlak te creeëren gaat de gemeente de komende tijd in gesprek met verenigingen, kerken, scholen en andere instanties. Er komen nog informatieavonden voor alle inwoners van met name de kernen Andel en Woudrichem. Daarvoor krijgt elk huishouden een uitnodiging.

Mogelijkheden
Naast omgeving Bronkhorst liggen er weillicht ook mogelijkheden op het buitendijks bedrijfsterrein aan de Afgedamde Maas aan de oostzijde van de vesting van Woudrichem, bij industrieterrein De Rietdijk of toch weer een asielboot.

Het college van B en W is optimistisch dat dit gaat lukken. Men baseert dat onde rmeer op de vele vrijwilligers die zich inzetten voor vluchtelingen in het in Woudrichem tussen 1999 en 2003. Tijdens de kortdurende crisisnoodopvang in oktober 2015 kwamen ook vele vrijwilligers in actie om het verblijf van de vluchtelingen goed te laten verlopen. "Tijdens een informatieavond in november 2015 over de vluchtelingenproblematiek was er oog en oor voor bezorgde geluiden van inwoners, maar overheersten positieve geluiden over vluchtelingenopvang in Woudrichem", aldus de gemeente.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.