vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Elkaar ontmoeten en praten over de actualiteit van nu

18 november 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Levenscoach Jos Korthout nodigt op 27 december 'iedereen die dat wil' uit om met elkaar te spreken over de gebeurtenissen van deze tijd. Met name de recente, dramatische aanslag in Parijs was aanleiding om zijn tijd en energie ter beschikking te stellen aan 'christenen, islamieten, anders gelovigen, humanisten, burgers en buitenlui.' Insteek, samen nadenken over... van je af praten, meningen uitwisselen en vooral luisteren naar elkaar. De oproep van Korthout wordt onderstaand integraal weergegeven.

"Zoals zo velen heb ik de aanslagen in Parijs ervaren als afgrijselijk. In het Midden Oosten vallen oneindig veel meer slachtoffers dan hier. Daaronder zijn talloze onschuldigen zoals kinderen en burgers die part nog deel hebben aan de twisten. Daarom zijn er ook zoveel vluchtelingen. Je kunt er halfstok voor vlaggen en lichtjes branden.
Nu klinkt luid de roep om vergelding, vernietiging, opvoeren van controle en sluiten van grenzen. De uitgaven voor (schijn)-veiligheid en defensie worden opgevoerd en desnoods opgeofferd aan de Europese begrotingsdiscipline. Het enige pluspunt is dat Europa, Amerika en waarachtig zelfs Rusland nu naar samenwerking neigen. Maar oorlog lost geen problemen op. Vluchtelingen worden minder dan ooit vertrouwd, terwijl ze zelf slachtoffer zijn. De angst lijkt menigeen om het hart te slaan.

Kalmte
Ik roep op tot kalmte! Vredesinspanningen gaan moeizaam, maar werken dieper en langer door. Durf het maar: Omarm de Islamieten. Treedt hen tegemoet met open hart. Kijk hen in de ogen met geopende handen. Eis niets. Vraag alleen. Daarna is het vroeg genoeg voor handelingen.

Laten we angst begrijpen als waarschuwing en niet als leidraad!
Wees alert, maar laat je niet verhitten of verlammen.
Laat haat en geweld nooit de overhand krijgen!
Met geweld zijn geen structurele oplossingen te bereiken.
Bombarderen van IS-doelen en inzet van grondtroepen zal de overwinning niet nabij brengen. Het leidt tot escalatie en verplaatsing van het geweld naar de Europese steden. Wij zijn niet in staat om de ingewikkelde situatie in het Midden Oosten te reguleren. We zijn arrogant als we ons dat inbeelden. Probeer je in te denken dat vanuit een andere gezichtshoek bezien, wij wellicht ook verkeerde keuzen maken. Alleen toenadering en dialoog kunnen kloven overbruggen.

Snelle oplossingen zie ik niet voor me. Het lijkt me wijs ook Turkije, Saoedi Arabië en Egypte bij het overleg te betrekken in de poging om een coalitie van nationale eenheid te bevorderen tussen Assad en zijn opponenten. De positie van Assad kan opnieuw tegen het licht gehouden worden als de IS ontkracht zal zijn. Wij dienen te laten zien wat werkelijke beschaving is: Bewustzijn, wijsheid, inzicht, vrijheid, moed en rust. We dienen ons neer te leggen bij het bestaan van de Islam en dat ze hun eigen richtingenideeën uitwerken. Dit liefst op zo vreedzaam mogelijke manier. Daarbij kunnen we broederlijke steun verlenen aan de onderhandelingstafels. Laten we bij elkaar uitnodigen voor gesprek, denken en vieren. Zeker ook in het Land van Altena.

Ik nodig bij deze christenen, islamieten, anders gelovigen, humanisten, burgers en buitenlui uit, om zaterdagmiddag 28 november onderin de toren van Woudrichem bij elkaar te komen.

Er is geen andere agenda, dan dat we belangstellend zijn naar elkaar en wat er in onze hoofden en harten omgaat. wil graag mensen daarvoor uitnodigen onder in de Toren van Woudrichem

Lees meer over:

jos korthout toren levenscoach
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.