donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Maas!: 'Vestinggouverneur draagt stokje over'

17 november 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Er ligt weer een MAAS! bijeenkomst in het verschiet. Met een programma vol interviews, live muziek, humor, discussie en debat. 'Een avond van, voor en door vestingbewoners en natuurlijk iedereen die geïnteresseerd is in het wel en wee van vesting Woudrichem', weet Maas! Ook maakt Vestinggouverneur Sybille van Gammeren haar aftreden bekend die avond.

Er is in deze editie van MAAS! weer heel veel nieuws te melden en te bespreken. Vestinggouverneur Sybille van Gammeren zal haar aftreden aankondigen. Na drie jaar is het tijd om het stokje over te dragen. Dat betekent dat in april 2016 de gouverneursverkiezing wordt gehouden. Tot 1 april kunnen kandidaten zich melden. Ook zal met de gouverneur worden gesproken over buurtpreventie in de vesting. Onder aanvoering van de wijkagent is inmiddels een buurtpreventieteam opgezet. Binnenkort wordt dat operationeel. Yvonne Boekraad zal, als één van de wijkcoördinatoren, aanschuiven bij dit onderwerp.

Ondernemen
Maas!: 'Zoals altijd is er ook weer aandacht voor nieuwe vestingondernemers. Dit keer komen Jetze van Wijk en Carolina (Galerie des Amis) en Judith Hopstaken (Visavu Design) aan het woord.' Wethouder Paula Jorritsma komt samen met Frans Dansen (Wereldwinkel) praten over Woudrichem als fairtrade gemeente. Ook zullen de plannen voor nieuwe en aangepaste huisvesting van de Wereldwinkel en VVV worden ontvouwd. Daarbij wordt ook de nieuwe directeur van de VVV, Daphne van Hekken, voorgesteld. Jos Korthout zet een gebouw uit de vesting in de schijnwerpers. Het publiek mag kiezen uit De Veste, de Kazerne, molen Nooitgedagt of het onderkomen van de VVV aan de Kerkstraat.

Politiek en evenementen
Na de pauze worden de wethouders Paula Jorritsma en Izak Koedoot bevraagd over de aangekondigde fusie van de gemeenten Woudrichem, Werkendam en Aalburg per 1 januari 2019, en meer in het bijzonder over de gevolgen daarvan voor de vesting Woudrichem. Izak Koedoot en Johan Koekkoek (DEcAB) zullen praten over mogelijkheden voor (opwekking van) schone energie in de vesting. Peter van Breda komt, als nieuwe directeur van De Vleet, vertellen over de ontwikkelingen bij zijn organisatie en de toekomst van De Veste (het gebouw aan de Hoogstraat).
Wethouder Koedoot en Goof van Vliet (Altenatuur) zullen aan tafel komen in verband met het nieuwe groenplan voor de vestingwallen en de molenbiotoop. Ten slotte komen de evenementen aan bod, waaronder de lichtjesavond op 12 december (Frans Heijlaerts en Frans Baks) en de Visserijdagen 2016 (Arend Groeneveld). De schipper van de pakjesboot van Sinterklaas zal er ook zijn.

De zaal in ’t Kruithuis Arsenaal is open om 19.30 uur, en de toegang is gratis. De presentatie is in handen van Robert Salomons én een nieuw iemand. Wie dat is zal aan het begin van de aankomende MAAS! blijken.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.