donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Kindergemeenteraad 2016 zoekt projecten

15 september 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Voor het vierde jaar organiseert de gemeente Woudrichem een kindergemeenteraad. In de Kindergemeenteraad buigen schoolkinderen uit Woudrichem zich over projecten van organisaties of individuele inwoners  met een maatschappelijk doel. Zij mogen 2.000 euro besteden aan één of meerdere projecten.

In februari 2015 heeft de Kindergemeenteraad haar bijdrage toegekend voor de aanschaf van een junior reanimatiepop en aan Stichting ‘t Stulpke voor het opknappen van de slaapkamers. De EHBO-vereniging heeft met de bijdrage van de Kindergemeenteraad junior reanimatiepop inmiddels aangeschaft. De slaapkamers van het Stulpke zijn in juni 2015 met hulp van vrijwilligers van de Rabobank opgeknapt.

De gemeente Woudrichem roept daarom verenigingen, maatschappelijke organisaties, en individuele inwoners van Woudrichem op om projecten met een maatschappelijk doel in te dienen. Het hoeft nog geen uitgewerkt project te zijn, een goed idee met een korte toelichting is op dit moment voldoende. U heeft tot 2 november 2015  de tijd uw project aan te melden bij de gemeente.

Waaraan moet uw project voldoen?

    Het project komt ten goede aan de lokale maatschappij. Het project hoeft overigens niet gericht te zijn op kinderen.
    De kosten voor het project bedragen maximaal € 2.000,-, minder mag dus ook, dan kunnen meerdere projecten winnen.
    Het is een afgerond geheel.  Niet € 2.000,- als bijdrage aan de bouw van een vogelobservatiepost, maar wel € 2.000,- voor de aanschaf van een vaste verrekijker die in de observatiepost komt te staan. Een project kan ook een activiteit zijn, zoals een dagje uit.
    De winnaar van het project zorgt zelf voor de uitvoering vóór juli 2014.
    Meldt het idee voor een project vóór 2 november 2015 bij de gemeente.

Kindergemeenteraad
De gemeente wil de kinderen laten ervaren hoe het is om raadslid te zijn. Zij gaan met elkaar in debat in de echte raadszaal. Raadsleden van de gemeente Woudrichem zijn daarbij hun coach. De kindergemeenteraad beslist uiteindelijk over echte projecten, waarvan er één ook uitgevoerd mag worden. Kinderen leren op die manier dat niet alles kan; zij zullen samen een keuze moeten maken.
Op 4 februari 2016 beslissen de kinderen in de slotvergadering van de Kindergemeenteraad welk project een bijdrage ontvangt.
Interesse?

Ideeën kunnen ingediend worden via de e-mail griffie@woudrichem.nl - Per post kan dat ook. De Kindergemeenteraad Woudrichem - T.a.v. de griffie - Postbus 6 - 4285 ZG  Woudrichem. De gemeente neemt vervolgens contact met u op.

Wilt u eerst meer weten?
Neemt u dan contact op met Monique van Pelt via telefoonnummer 0183 308 251 of via e-mail griffie@woudrichem.nl

(Archieffoto)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.