zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Onbruikbare spullen door wateroverlast naar milieustation

31 augustus 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De zware buien die in de nacht van 30 op 31 augustus in de regio zijn gevallen, hebben ook in Woudrichem de nodige overlast veroorzaakt.

Alle riolen en sloten staan tot de rand toe vol met water. Het duurt waarschijnlijk nog 24 uur voordat de sloten weer een enigszins acceptabel peil hebben. Brandweer, gemeente en Waterschap Rivierenland werken momenteel samen om het overtollige water af te voeren. Door de enorme hoeveelheid duurt dat nog wel even.

Helaas worden er maandagmiddag 31 augustus weer zware buien verwacht. Door de overvolle sloten en riolen, kan het water snel weer op straten en fietspaden stromen.

Vragen
Het Waterschap Rivierenland heeft op zijn website een liveblog geopend waar u de laatste ontwikkelingen over de situatie kunt volgen. U vindt hier ook antwoord op veelgestelde vragen.

Er is een speciaal telefoonteam bij Waterschap Rivierenland ingeschakeld en bereikbaar onder 0344-649999.

U kunt ook contact opnemen met de gemeente via (0183) 308100.

Spullen
Heeft u natte spullen die u vanwege waterschade niet meer kunt gebruiken? U kunt deze spullen tot en met vrijdag 4 september gratis wegbrengen naar het milieustation in Giessen. De openingstijden zijn maandag, woensdag en vrijdag van 13 tot 16 uur.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.