vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Streekdagen 2015 in een nieuw jasje

21 augustus 2015 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Nog even en dan gaan de Almkerkse Streekdagen weer van start. Twee dagen sensatie en vermaak. Voor ieder wat wils op 4 en 5 september. In aanloop hierop presenteerde het bestuur van de Streekdagen eerder hun compleet vernieuwde website. 'Eén van de grootste uitdagingen', aldus voorzitter Christian van de Winden van de organiserende SLF.

Hij legt uit waarom: 'Al vele jaren is het evenement toonaangevend in de regio en rukt de sociale media steeds meer op. Onze oude site was niet echt hierop ingericht. Daarom is de in een totaal nieuwe structuur gegoten, met als kleine parel de voorverkoop. Al vele jaren zijn de wachttijden bij de kassa in onze ogen te lang. Daarom heeft het bestuur gemeend de kaarten in de voorverkoop uit te geven. Het blijkt wel dat hier veel behoefte aan is, want in deze eerste week zijn er al meer dan duizend uitgegeven.'

Programma
Vrijdagavond 19.00 uur opent het evenement traditioneel met de  grootste truckpulling wedstrijd uit Europa met deelnemers uit Belgie en Denemarken. Ook de teams uit Altena van van Rijswijk en IVECO Schouten laten zich zien op de twee zware kleibanen.

Zaterdagmorgen gaan de poorten om 9.00 uur open en is er naast de tractorpulling, met heel veel agrarische deelnemers uit de regio die met hun tractoren in diverse klassen gaan strijden om de felbegeerde bekers, ook veel aandacht voor de hele familie.
De zaterdag is steeds meer een familie dag waar de hele familie zich de gehele dag kan vermaken. Voor de kinderen is er een klein luna-park, kinderboerderij en de traptrekwedstrijd.
Maar er is meer. Fmilie Krijgsman toont hun Alpaca’s uit Peru in enkele uitgebreide demonstraties. De gehele dag zijn ook de paarden in de Rabobank-ring te zien. Van dressuurpaarden, hanckey’s tot tuigpaarden, met als één van de hoogtepunten de Phiadra Friezen carrousel.
Daarnaast ook het Amerikaanse dock-diving. Een wedstrijd van Arie Konings uit Werkendam die steeds meer belangstelling krijgt. Vorig jaar was Konings hier voor het eerste mee op de streekdagen en stond het publiek rijen dik te kijken naar de verspringende honden in het grote zwembad. Dit jaar is er meer ruimte gereserveerd voor Konings want met bijna 20% meer inschrijvingen neemt de belangstelling voor deze activiteit ontzettend toe.
Naast dit overweldigende aanbod krijgen ook de kleindieren, geiten en de schapenkeuring alle aandacht.

Voor het uitgebreide programma en voorverkoopkaarten: www.streekdagen.nl

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.