vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Glasvezelroute Werkendam/Almkerk wordt uitgebreid

3 augustus 2015 (door WoudrichemNet)

ALMKERK / WERKENDAM - Het college van dijkgraaf en heemraden - Waterschap Rivierenland - heeft een watervergunning verstrekt voor het uitvoeren van kabelwerkzaamheden ten behoeve van het uitbreiden van een bestaande glasvezelroute tussen Werkendam en Almkerk. Aldus de officiele publicatie in het Waterschapsblad dat 3 augustus uitkwam.

De bezwaartermijn is gestart op: 29-07-2015. Binnen zes weken vanaf datum begin bezwaartermijn kunnen belanghebbenden een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland.

Wie dat zou willen, gaat naar de website van Waterschap Rivierenland voor meer info.

Aangraven glasvezel
Bij de realisatie van glasvezel dient in de meeste gevallen gegraven te worden en gaat de grond daadwerkelijk open. In de gegraven geulen met een diepte van zo’n 60 à 70 centimeter en een breedte van zo’n 30 centimeter wordt vervolgens een lege (40 mm of dikker) buis uitgerold en gelabeld. Op deze labels met een onderlinge afstand van zo’n vier meter zet men doorgaans het klantnummer. Bij het aangraven van glasvezel van A naar B dienen soms obstakels getrotseerd worden als uitritten, leidingen, wegen, sloten, riolen etcetera, waarbij maar één mogelijkheid overblijft: er onderdoor. In zulke gevallen maakt men gebruik van een zogenoemde horizontaal gestuurde grondboring, oftewel Horizontal Directional Drilling (HDD). (Bron: wat is glasvezel?)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.