vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Hotel Woudrichem vooralsnog onverkoopbaar

10 juni 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Het voormalige Hotel Woudrichem staat al enige tijd te koop. Na een voorgenomen doorstart - nu bijna een jaar geleden - als hotel/brasserie Zoen van Woudrichem ging de stekker er toch uit. Naar bleek definitief. Het voormalige postkantoor aan de Molenstraat - op nummertje 10 - was dicht en bleef dicht en zou noodgedwongen moeten worden verkocht. De notaris ging noest aan de slag. Het lukte hem evenwel niet een passende - goed betalende - eigenaar te vinden. Een veiling lag op enig moment meer voor de hand.

Op 4 juni jongstleden vond die dan ook plaats en wel in het Van der Valk Hotel in Vught. Er werd door een geïnteresseerde weliswaar een bod uitgebracht, maar de huidige eigenaar (een Utrechtse belegger) achtte dat bedrag te laag en de (ver)koop kon niet worden gesloten.

Bestemmingsplan
Hotel Woudrichem, waar nog niet zo lang geleden ook dokter Tinus en de filmcrew hun opwachting maakte, heeft sinds september 2014 zijn deuren dicht gedaan. Goede raad is nu duur. Wie wil het Rijksmonument aankopen en welke functie krijgt het gebouw dan? Het pand heeft (nog steeds) een horecabestemming. Volgens het Brabants Dagblad wil Woerkums wethouder Izak Koedoot wel mee werken aan een aanpassing van het bestemmingsplan, mocht dat nodig zijn. Dat zou gebeuren als het oude postkantoor een nieuwe functie zou krijgen. Architect Anne Duizer schetste onlangs nog een ontwerp voor uitbreiding van het hotel, meldt ook het BD. 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.