donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Wethouder Jorritsma pleegt veldwerk in de zorg

23 mei 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Wethouder Paula Jorritsma mocht een dagdeel mee op pad met wijkverpleegkundige Marinda Groeneveld.

Wethouder Jorritsma meent dat op papier de veranderingen in de zorg er in Woudrichem op papier goed uitzien: 'Ik wilde graag ervaren hoe dat in de praktijk uitpakt.“ Wijkverpleegkundige Groeneveld vult aan: “Een voordeel is dat we nu beter samenwerken, de lijntjes zijn echt korter. Natuurlijk zijn we nog een beetje aan het zoeken, maar ook die zoektocht is heel boeiend en leerzaam. Ik houd van mijn werk in de wijk en nu ben ik meer tijd kwijt aan overleg. Dat ben ik nog niet gewend.”

Jorritsma waardeert de iznet van de verpleegkundige enorm. : “ Dat Marinda van haar werk houdt, spat er vanaf. Wat een bevlogenheid! En wat die korte lijntjes betreft: als blijkt dat we niet goed uit de voeten kunnen met wat we op papier bedacht hebben, dan kunnen we daar zeker van profiteren en samen zaken gemakkelijker bijstellen.

Wisselwerking
De wethouder ziet ook een wisselwerking tussen de zorg die de wijkverpleegkundige geeft en mantelzorg van familie. 'Samen versterk je elkaar.  Maar ik sluit mijn ogen zeker niet voor dingen die nu nog minder goed gaan. De criteria om in aanmerking te komen voor begeleid wonen zijn bijvoorbeeld echt heel hoog. Dat kan slecht uitpakken voor mensen die het eigenlijk net niet meer redden om zelfstandig te wonen.“

(Foto Gemeente Woudrichem)

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.