donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

CDA Woudrichem: kassen Ruigenhoekweg smet op landelijke omgeving

19 mei 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Wie Woudrichem binnenrijdt vanuit Oudendijk komt langs het kassencomplex aan de Ruigenhoekweg. Dit bedrijf is al enige jaren geleden gestopt en sidnsdien is het complex verlaten. Wat opvalt en door veel Woerkummers wordt opgemerkt, is dat het pand verpaupert en in de kassen het onkruid welig tiert. CDA Woudrichem vraagt zich hardop af of 'het pand past nog wel past bij wat je van een mooie landelijke omgeving mag verwachten.' De partij heeft daarom vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

De verantwoordelijkheid van de staat van onderhoud van het pand ligt bij de eigenaar, realiseren de Christen Democraten zich. Maar, zeggen ze, 'de overheid in het algemeen en de gemeente in het bijzonder is verantwoordelijke voor de kwaliteit, leefbaarheid en veiligheid van onze openbare ruimte.' Het CDA schrijft aan het college: 'Gezien de grote oppervlakte van dit kassencomplex is het vanaf de openbare weg goed zichtbaar en zijn zij medebepalend voor het uiterlijk en daarmee de kwaliteit van leefbaarheid van de openbare ruimte. Wij hebben daarom een viertal vragen voor u:

1.       Bent u het met ons eens dat het pand niet meer bij onze mooie landelijke omgeving past?
2.       Bent u ook van mening dat de staat van deze kassen invloed heeft op de kwaliteit, leefbaarheid en veiligheid van onze inwoners?
3.       Zijn er bij het college ontwikkelingen bekend omtrent dit pand en wilt u die ontwikkelingen met ons delen?
4.       Bent u bereid contact te zoeken met de eigenaar(s) om met hen in gesprek te gaan over mogelijke oplossingen voor dit pand?'

Wordt vervolgd.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.