donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Volle bak in Woerkum tijdens visbakken

18 mei 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De Woerkumse Vesting barstte bijna uit zijn muren tijdens de start van het jaarlijkse Festival Weekend door de duizenden bezoekers die de 19e editie van het traditionele kampioenschap visbakken wel eens van nabij wilden meemaken. Zien en ruiken én sfeer proeven... Het weer was perfect. De organisatie ging uit van 10.000 bezoekers. Dertig visbakkers lieten al die aandacht rustig over zich heen komen en toonden zich van hun beste (bak)kant. Tijdens het kampioenschap werd opgetreden door vijf visserskoren. Ook waren er demonstraties door een nettenboeter, een zeilmaker en was er een ambachtelijke smederij. Sfeerverhogers die het goed deden.

Aan het eind van de dag bleek Jan Timmermans het meest vakkundig de vis gebakken te hebben. Rond 17.30 uur maakte burgemeester Arie Noordergraaf de kampioen 2015 bekend. Nooch Wilhelm betrad het tweede podiumplek en won de Henk de Kock-trofee in de categorie 'Rode poon'. De derde prijs werd uitgereikt aan Goof Wilhelm - Joeyce Spoor, die samen bakten. Chris van der Beek liet de heren Gerrit, Ronald en Peter Vink achter zich door het winnen van de Henk de Kock trofee in de categorie 'Zalm'.

Zalmvisser in spé
Arjens van Gammeren, één van de juryleden, gaf uitleg over de originaliteitsprijs en aanmoedigingsprijs. Boaz Ruis, de jongste deelnemer aan het kampioenschap ontving de aanmoedigingsprijs en kreeg als opmerking mee dat de jury in hem 'een zalmvisser in spé' zag. Ad van de Water ontving de originaliteitsprijs voor het gehele team van de VBZ/ODS die zo zorgden voor een prachtige entree binnen het kampioenschap. Het Festivalcomité laat weten: 'Wij feliciteren iedereen met de gewonnen prijzen en bedanken jullie voor jullie deelname'.

Jaarmarkt en kinderrommelmarkt
De zaterdag na Hemelvaartsdag was er de jaarmarkt en kinderrommelmarkt. Velen maakten van de gelegenheid gebruik en slenterden langs ruim honderd standplaatsen. Opnieuw was er een grote variatie aan koopwaar met hapjes en drankjes. Ook de terrasjes van de plaatselijke horeca werden goed bezocht. 

Woerkum werd in muzikale sferen gebracht door de Altena Jazz Band uit Sleeuwijk met een dikke bezetting: Barbara - muzikaal leidster en klarinet / altsax, Jolanda - grote trom, Aart - trompet, Arnaut - slagwerk, Ed - tenorsax, Ferry - sousafoon, Henk - zang en trompet, Herman - trombone, Ko - wasboard, Paul - alt / tenorsaxen met Piet op de banjo.

(Foto SFC)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.