donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Quasar Holland wint participatiebokaal

31 maart 2015 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - WERKENDAM: Maandagavond vond op Fort Altena een bijeenkomst voor bedrijven en andere belangstellenden plaats rondom de participatiewet. Zeven bedrijven uit het land van Altena waren genomineerd voor de Participatiebokaal omdat zij een voortrekkersrol vervullen op dat gebied. Quasar Holland ging met de hoogste eer striken.

De Participatiewet streeft naar een maximale deelname van mensen aan de arbeidsmarkt, ook van mensen met een beperking, mensen in de bijstand en Wajongers.

Wethouder Paula Jorritsma lichtte het beleid van de Altena-gemeenten toe en benadrukte dat werk de beste zorg is. WerkLink, de regionale organisatie die de schakel is tussen overheid en bedrijfsleven, vertelde wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn voor werkgevers. Twee werknemers uit de doelgroep lieten hun kant van het verhaal horen: werk betekent dat je erbij hoort.

Inzet
Daarna kwamen de zeven genomineerde bedrijven aan het woord. AH Almkerk, Lino droogbloemen, Taxi Berm, Timmerfabriek De Waal, Kringloopcentrum Almkerk, Quasar Holland en de Kwartiermeesters van Fort Altena vertelden hun ervaringen.
Al deze bedrijven nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus en benadrukten de positieve ervaringen die zij hebben zonder te verbloemen dat het ook extra inspanning van de werkgever vraagt. Zoals een van de bedrijven verwoordde: 'Het gaat vanavond niet over de politieke kleur, maar over de inzet.'

Aan de jury de moeilijke taak om uit te maken welk bedrijf als het beste voorbeeld gezien kon worden. De juryvoorzitter benadrukte dat hij het liefst zeven bokalen had gehad, maar dat Quasar Holland uit Giessen de winnaar van deze avond was.

Trots
Na afloop nam Arjens van Gammeren, directeur/eigenaar van Quasar Holland aan de Giessense Burgstraat, de bokaal met gepaste trots in ontvangst. (Foto boven)

(Foto links archieffoto Woudrichem.net - Entree Quasar Holland aan de Burgstraat in Giessen)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.