vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Rabobank voor de klas

17 maart 2015 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Van 9 tot en met 23 maart deed Rabobank Altena mee aan ‘Bank voor de Klas’. Op 24 basisscholen in het Land van Heusden en Altena gaven medewerkers een gastles over het leren omgaan met geld. Ruim 1.000 leerlingen uit groep 6, 7 en 8 namen deel aan de interactieve lessen.

‘Bank voor de Klas’ is een lespakket dat ontwikkeld is door Rabobank in samenwerking met andere Nederlandse banken. Met dit pakket leren kinderen op een speelse manier hoe ze kunnen sparen en hoe ze verantwoord geld uitgeven.

Leuke ervaring
Medewerkers van Rabobank Altena stonden zelf voor de klas. ‘Een leuke ervaring,’ aldus Johan Verweij, directeur Particulieren. ‘Samen met mijn collega Jurgen gaf ik een les op basisschool De Regenboog in Dussen. Uit onderzoek komt naar voren dat ouders verwachten dat wij een bijdrage leveren aan de financiële opvoeding van kinderen. Door mee te doen aan ‘Bank voor de Klas’ hebben we een klein aandeel in de financiële opvoeding. Daarnaast vinden we het ook belangrijk om invulling aan onze maatschappelijke betrokkenheid in het Land van Heusden en Altena te geven. Met dit project kunnen we dat prima combineren.’

Voortgezet onderwijs
Naast de lessen op het basisonderwijs verzorgde Rabobank Altena eerder dit jaar ook gastlessen op het Prins Willem van Oranje College. Brugklasleerlingen gingen aan de slag met het online platform Baas Over Eigen Geld.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.