vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Brandweertoren Giessen straks weer bij de tijd

4 maart 2015 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - De werkzaamheden van de firma Almbouw aan de Giessense toren zijn zo goed als klaar. Nog even en dan wordt ook de klok weer teruggeplaatst. Deze is voor revisie uit de toren verwijderd. Als deze na de opknapbeurt weer terug is gezet, is de toren weer goed bij de tijd is en 'het hereknningspunt' voor Giessen weer functie doen als markante blikvanger voor het dorp.

De toren wordt uiteindelijk als berging in gebruik genomen door de bewoners van Burgstraat 21F, die als tegenprestatie stroom zullen leveren voor het uurwerk in de Giessense toren.

Petitie
De gemeente wilde aanvankelijk de toren nog afbreken, omdat na de afronding van het project De Looveling de toren minder zichtbaar was geworden. Bovendien was de aansturing van het uurwerk bij sloopwerkzaamheden kapot gegaan. Daar kwam bij dat behoud duurder zou zijn dan sloop.
Na een informatieronde door de gemeente Woudrichem met de inwoners bleek dat een overgrote meerderheid vóór behoud van de toren was. Ook een adviescommissie uit 2006 had een positief advies uitgebracht.

Eerder tekenden een dikke 600 inwoners van Giessen een petitie tegen de sloop van de voormalige brandweertoren.

(Foto @TorenGiessen)

Lees meer over:

petitie brandweertoren looveling
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.